Svake godine izloženi smo velikom broju trendova koje pokreću poznate modne kuće i dizajneri. Međutim, svaki od tih trendova se na modnoj sceni zadrži jednu do dve sezone i potom ga smenjuje novi, bolji, svežiji i inovativniji. Praćenje trendova je neophodno ukoliko se profesionalno bavite modom, ali ukoliko to nije slučaj, nema potrebe da trošite velike količine novca kupujući garderobu koja će biti u trendu neko vreme. Zbog toga je neophodno da znate 10 modnih pravila koja su za sva vremena i koja će apsolutno uvek biti u trendu.

1. Nemojte slepo pratiti trendove - Prvo i najvažnije pravilo, kog smo se malo dotakli i u uvodu glasi: Nikada nemojte slepo pratiti trendove! Trendovi nisu namenjeni za svaku građu tela, nego u najvećem slučaju za manekensku. Zbog toga nije dobro da se vodite time šta je moderno, već onim što vam dobro stoji, to je najbolji trend ikad. Ukoliko niste sigurni sigurni kakva garderoba pristaje vašem obliku tela, pogledajte ovde.

2. Manje je uvek više - Kod ovog pravila govorimo samo o aksesoarima, u najvećem slučaju o nakitu i dezenima sa kojima morate biti posebno pažljivi. Nekada čak i veoma male minđuše mogu pokvariti kompletan izgled. Treba da znate da se po pravilu nikada ne nose i minđuše i ogrlica, kao ni zajedno ukombinovana narukvica i prsten. Odlučite se za po jedno iz para. A što se tiče garderobe, ukoliko vam neki deo stajliga ima upečatljiv dezen, trudite se da ostatak kombinacije bude sveden.

3. Uvek investirajte u cipele, torbu i kaput - Kada želite da potrošite malo više novca na garderobu vodite se tim da je uvek bolje da kupite jedn dobru stvar nego 5 lošeg kvaliteta. Zbog toga, budite pametni i veći novac uvek investirajte u dobre cipele, tašnu i jaknu, jer su ti komadi ključni u celom stajlingu. Na majice, suknjice i ostale stvari nemojte izdvajati previše novca jer su to komadi koje ne možete nositi svakoga dana, dok cipele, torbu i jaknu nosite svaki dan tokom zime.

4. Bela košulja, dobar džins i kožna jakna su must have - Ova tri komada su neophodna za svaku ženu i čine sveto trojstvo kada je moda u pitanju. Bilo da ih kombinujete zajedno ili odvojeno, ova tri komada će izgledati fantastično, kao i vi naravno. Zbog toga, ukoliko ih još uvek nemate u svom ormaru, nabavite ih prilikom sledeće kupovine!

5. Svemu dodajte lični pečat - Kako biste ostali upamćeni na svakom događaju koji posetite, vaša kombinacija mora da ima vaš lični pečat po kom će vas svi poznati. To ne mora da bude neki komad odeće, već može biti aksesoar u vidu marame, upečatljivih minđuša, karmina ali čak i frizure.

Ostatak teksta pročitajte na sledećoj strani...