Proteklih nekoliko sezona kroz modu se provlači takozvani oversized, odnosno predimenzionirani kroj, i to na raznim odevnim komadima, a iako nimalo ne laska figuri, modni svet ne može odoleti ovom trendu.

Ove godine preselio se na jakne i kapute, a evo koje modele možete kupiti u većem broju ako želite biti u koraku sa trendovima.

1. Mantili

Ako već imate jedan klasični mantil u ormaru, ove godine slobodno uložite u jedan koji vam je veliki. Ako pak još nemate nijedan primerak ovog modnog klasika, onda razmislite o tome isplati li vam se pratiti trendove jer ko zna šta će dogodine biti u modi, a ni ove godine nećete pogrešiti s mantilom u svom broju.

2. Dugački vuneni kaput

U hladnim zimskim danima nema lepšeg osećaja od topline koja seže sve do gležnjeva, a to će vam ove godine najbolje omogućiti dugački i predimenzionirani vuneni kaput.

3. Teddy bear jakna

Takozvani teddy bear kaputići i jakne koje, kako im naziv otkriva, teksturom podsećaju na plišane medvediće u modi su i ove godine, a ako ste odlučile kupiti novi, neka bude predimenzioniran.

4. Kratki kaput

U ovom slučaju najbolje je pronaći model koji je namerno krojen predimenzionirano jer većina klasičnih kratkih kaputa neće imati jednak efekt ako ih kupite u prevelikom broju.