Poznata dizajnerka i ćerka legendarnog muzičala Pola Makartnija, Stela, predstavila je novi modnu kolekciju "Svi zajedno sada". Kolekcija je inspirisana filmom "Žuta podmornica" iz 1968. godine, a koji je baziran na muzici "Bitlsa", čiji je član bio i njen otac.

View this post on Instagram

A post shared by Stella McCartney (@stellamccartney) on Jul 9, 2019 at 6:59am PDT

Prošle godine, legendarni film "Žuta podmornica" proslavio je svoju 50. godišnjicu, a toj pšrojekciji prisustvovala je i Stela sa porodicom i prijateljima i tako dobila inspiraciju za svoju kolekciju.

"To je uticalo na mene na način koji jednostavno nisam očekivala. Naročito ova ideja povezivanja i okupljanja ljudi u političkom smislu. Mislim da ova poruka nikada nije bila relevantnija. Kada sam izašla odatle shvatila sam da moram nešto da uradim...Nije kao da sam ovde zbog lakog života", rekla je Stela za The Guardian.

Tako je nastala kolekcija "Svi zajedno sada", a u njenoj kolekciji nema odeće od kože ili krzna.

Njena nova linija inspirirana Bitlsima uključuje trikotažu sa natpisom "All you need is love" na različitim jezicima i jakne inspirirane odelima iz filma. Tu je i duga, psihodelična haljina "Lucy in the sky with diamonds", a kolekcija je bogata i nizom žutih motiva, poput žute podmornice.

Pored ženske i muške gotove odeće, kolekcija obuhvata i dečju odeću.

Izvor: Super žena