Ovog leta gotovo svi trendi komadi nakita inspirisani su upravo modom iz te decenije prošlog veka i pitamo se kako su neki od njih do sada uspeli proći "ispod radara".  Neki su već i ranije bili "in", a o kojim je tačno trendovima u nakitu reč, otkrivamo u nastavku. Samo ćemo reći da ste ih sve već nosile i u detinjstvu.

Školjke

Ovaj tipični suvenir s letovanja sada je dobio modni status i samo jedan komada nakita od školjki ili s privescima u obliku školjki osiguraće vam trendi izgled preko leta.

Narukvice za gležanj

Vreme je da se ponovo zaljubite u ovaj komad nakita koji ste verovatno poslednji put nosile kada ste bile devojčice, a nadamo se da će sada, zahvaljujući velikoj popularnosti, dobiti i adekvatniji naziv od trenutnog.

Voće

Motivi sočnog voća ovog leta nisu ukrasili samo haljine i suknje. Voće je poželjno i na naušnicama, narukvicama i ogrlicama, a jedan takav komad nakita podići će svaki vaš letnji stajling.

Čokeri

Iako su svoj modni vrhunac (nakon 90-ih) proživele pre par godina, čoker ogrlice u modu se vraćaju svakog leta, pa ih slobodno možete nositi i ovog.

Personalizovano

Ogrlice s imenom, kakvu je Keri nosila u seriji Seks i grad, ponovo su u modi i to već nekoliko sezona te su još jedan komad nakita koji ćete viđati često preko leta. Ako niste ljubiteljka ogrlica, trend možete popratiti i s bilo kojim drugim personalizovanim komadom nakita.

Prozirno

Uz prozirne haljine, cipele i torbe, sada se u modu vratio i transparentni nakit. Sačinjen uglavnom od plastike i u raznim bojama, i ovakav nakit vraća nas u detinjstvo, no više nije rezervisan samo za devojčice.