Gde god krenemo uvek je tu za svaku priliku mala crna haljina, koja je "must have" detalj u našem garderoberu.

Međutim, kako nam se približavaju vreli letnji dani, dobra zamena je bela haljina, koja će vam još lepše stajati, ukoliko uhvatite poneki zrak sunca i dobijete preplanuli ten.

Bez obzira za koju priliku planirate da obučete belu haljinu, nikada nećete pogrešiti, jer u svim svojim verzijama predstavljaju komad kojim ne možete pogrešiti. Uz pravilno odevanje, one se lako transformišu iz kežual dnevnog u elegantan večernji luk. 

Osim odgovarajućeg kroja, važno je da pazite da izaberete modele izrađene od prirodnih materijala kako bi koža tokom letnjih meseci mogla da diše. Kakav ćete model haljine izabrati, prvenstveno zavisi od vaše građe tela, ali nije loše malo naglasiti struk, jer bez obzira na oblik tela, izgledaćete proporcionalnije. 

Ukoliko se odlučite za jednostavan kroj, po mogućstvu da bude minić, to već zahteva duge i vitke noge i androgen izgled. 

Haljine sa rukavićima su idealne za sve koje žele da prikriju ruke, dok one koje ističu struk i šire se u donjem delu pristaju skoro svima. 

Izvor: Ženskimagazin.rs