Pred nama su topliji dani u kojima na sebi obično želimo da imamo što manje odeće.

Upravo zato su komadi u kojima se u ovo doba godine osećamo najbolje haljine i suknje. O najpopularnijim modelima haljina za ovu sezonu već smo pisali, a u nastavku saznajte koji su vodeći trendovi kada su u pitanju suknje:

Slip suknja

Nežne, padajuće satenske suknje midi dužine hit su bile i prošle tople sezone, a iz mode ne izlaze ni ove. Modni stručnjaci im u nadolazećim mesecima predviđaju još veću popularnost jer, osim što su svestrane i laskave, preplavile su Instagram i high-street prodavnice, pa će im biti zaista teško odoleti.

Animal print

Jedna od najpopularnijih suknji prošle godine bila je slip model australijskog brenda "Realisation Par" leopard printa, a ove sezone animal printovi preselili su se i na sve druge modele suknji i takvi komadi dobijaju stilske bodove.

Tie-dye print

Popularni hippie print ove sezone proživljava svojih pet minuta slave, kako na suknjama tako i na ostatku garderobe. Što se tiče suknji, jednako dobro izgleda na mini modelima od trapera i dugačkim širokim suknjama od neke laganije tkanine pa će svako lako naći nešto za sebe.

Karirani print

Uzorak koji baš nikada na izlazi iz mode, narednih meseci biće najpopularniji upravo na suknjama. Ipak, za razliku od zimskih kariranih suknji koje obično dolaze u varijanti od deblje tkanine, prolećne i letnje karirane suknje su lagane i lepršave.

Cvetni print

Još jedan večno popularan uzorak kojeg se ne odričemo ni ove toplije sezone. Na suknjama najbolje izgleda u kombinaciji sa razigranim karnerima, a upravo takvi cvetni modeli su ove sezone i najpopularniji.

Izvor: Index.hr