Sada kada je svet cipela raznovrsniji nego ikad, novi trendovi mogu se pojaviti u treptaju oka, a najčešće ih određuju događaji na društvenim mrežama. Ipak, postoje i oni klasični modeli cipela kojima se vraćamo s vremena na vreme. Ovi drugi, instant-trendovi, najčešće nestanu jednako brzo kao što se i pojave.

No što na sve to kažu neki od najuglednijih stručnjaka u modnoj industriji?

"Tatine" sandale

Pre nekoliko godina niko ne bi ni pomislio da će sandale na čičak postati pravi modni trend, no čini se da je došlo i to vreme. Na poslednjim modnim revijama dizajnera poput Guccija, Prade i Anne Sui jedina obuća koju su modeli na pisti nosili bile su upravo ove sandale. Ovim sandalama dobru budućnost predviđa i modna direktorka u Shopbopu Caroline Maguire.

"Tatine" patike

Još jedan modni komad koji slobodno možete pozajmiti iz tatinog ormara. Nekada rezervisane samo za sport, danas su postale omiljena obuća fashionistica koje ih nose u raznoraznim prilikama i kombinuju s komadima s kojima su pre bile nespojive, poput haljina, suknji i elegantnih kaputa. No uprkos njihovoj sve većoj popularnosti, mnogi ih i dalje smatraju ružnim.

Cipele s otisnutim logom

Stručnjakinja za marketing za ShopStyle, vodeću modnu i lifestyle trgovačku platformu, Alison Stiefel predviđa uspeh upravo ovakvim modelima cipela. Ako nju pitate, nije važno je li reč o papučama, sandalama, patikama ili čizmama - bitno je da se vidi logo.

Papuče na petu

Mnoge modne blogerke i trendseterke već su "nanjušile" ovaj trend pa su u svoje ormare pospremile barem jedan primerak ovakvog retro modela papuča. Iako pojedinci smatraju da je ovaj trend trebao ostati u 90-im te im je i dalje neobično videti ih na ulici, modna ilustratorka Jenny Walton uverena je kako će upravo papuče s potpeticama uskoro postati najpoželjniji model.

 Izvor: Index.hr