Svako želi da zablista kao gost ili gošća na venčanju dragih ljudi, ali neka pravila bi trebalo usvojiti.

Nije svejedno šta ćemo obući ili obuti za nečije venčanje. Nikako ne smemo izgledati prenapadno (ili elegantnije od same mlade), ali treba zadržati dozu elegancije.

Za početak je bitno izbeći ove neoprostive modne zamke!

1. Bela haljina

Diskusija o tome sme li se obući bela haljina za nečije venčanje mogla bi potrajati u nedogled.

Međutim, činjenica je sledeća: ako želite biti mirni i igrati na sigurno, odlučite se za drugu boju. I upamtite: isto pravilo vredi ako mlada nosi haljinu druge boje.

2.  Krupni "zveckajući" nakit

Ne znate zbog čega ovo upozorenje? Shvatićete kad sednete u crkvu iza ili pored nekoga ko ima "nakit koji zvecka" - a i upamtiće to svi gosti sa venčanja.

Zveckajući metalni nakit ima na venčanjima jednak učinak kao i "kokice-efekat" u bioskopu - njegov zvuk jednostavno smeta svima! Dakle, radije stavite neki decentni nakit - prsten ili minđuše. 

3. Odeća koja ne odgovara prilici

Ne znamo tačno koliko je meseci trebalo mladencima da smisle lokaciju za venčanje, stil i temu.

Međutim, činjenica je da su sigurno promišljali. Dakle, bolje se držite dres-koda - a ako ga nema, obucite nešto što je prikladno za lokaciju. Vrlo retko će vam za to odgovarati farmerice, isto kao i patike, te kožna jakna.

4. Prekratka haljina

Ovakva haljina će svima privući pažnju, a možda i skrenuti poglede sa mlade, a to je ipak njen dan.

Verovatno se nećete osećati najkomotnije čitavog dana u takvoj haljini. Dakle, poštedite sebe i mladu neugodnih trenutaka. Slično važi i za superduboki dekolte. 

5. Nove cipele sa visokom štiklom

To nije dobra ideja! Posebno nije ako je venčanje negde na otvorenom.

Inače važi sledeće: svako (dobro) venčanje završava se na plesnom podijumu - a tamo će vam sigurno smetati visoka štikla.

Izvor: Glossy