Ljubitelji najtamnije boje dobro znaju da nije lako istaći  se u masi u crnom od glave do pete, ali nije ni nemoguće. Postoji nekoliko stilskih trikova koje treba uvek da imate na umu ako želite da privučete poglede i u crnini, a krademo ih naravno od street style zvijezda:

Izmešajte tkanine i teksture.

Nema ništa ŠIK u crnom outfitu složenom od pamučnih komada. U hladnijim danima ovo je i puno lakše - možete iskombinirati pletiva, kožne komade, teksas, baršun...

Pobrinite se da su tkanine koje nosite u skladu s aktualnom sezonom.

Crna vunena haljina izgledaće fantastično u jesenjim i zimskim mesecima, pogotovo u kombinaciji s dobrim parom kožnih čizmica, dok ćete preko leta u njoj izgledati čudno. U toplijim mesecima oslonite se na svilene i lanene komade.

Kad slažete crni autfit, još je važnije da vam svi komadi savršeno pristaju.

Iskoristite i činjenicu da crna odeća sužava i birajte laskave i uže komade, a izbegavajte široke i oversize.

Igrajte se modnim dodacima.

Crni autfit slobodno možete razbiti nekim upečatljivim nakitom u drugoj boji ili, recimo, belim čizmicama koje su ove sezone hit. Ali nećete pogrešiti ni ako odaberete dodatke u skladu s autfitom jer će svakako dodati novu dimenziju, odnosno teksturu.

Veliku ulogu igra i vaš izbor šminke.

Uverićete se da crni autfit izgleda drugačije zavisno o boji ruža koji nosite. U dnevnim varijantama dodajte usnama nežni ružičasti pigment, a u večernjim ih obojite u jarkocrvenu, dok će tamne nijanse funkcionisati u oba slučaja.

Izvor: Index Rouge