Zbog svoje neutralnosti možete da je kombinujete sa apsolutno svim bojama i printovima, a lepo pristaje i svakoj boji kose. Međutim, ono na šta bi trebalo da pripazite pri odabiru bele haljine je njen kroj.

U zavisnosti od toga da li vaša figura podseća na peščani sat, krušku, jabuku ili ste atletske građe, primenite ove savete kako bi vam ovaj bezvremeni odevni komad što bolje pristajao.

1. Silueta peščanog sata

Ako ste građeni poput peščanog sata, imate veoma veliki izbor i retko šta vam neće pristajati. Ipak, ako odaberete haljinu koja je uža na gornjem delu, a suptilno se širi od struka na dole, najbolje ćete istaći svoju savršenu figuru.

2. Silueta kruške

Ako su vam ramena uža od bokova, idealan odabir za vas je haljina s V izrezom koja naglašava gornji deo, a lagano pada preko vaših bokova i nogu kako bi stvorila utisak u potpunosti skladne građe.

A post shared by Kristin Johns (@kristinjohns) on May 29, 2018 at 12:18pm PDT

3. Silueta jabuke

Ono što želite da istaknete je najuži deo na vašem telu, a to je struk. Zato odaberite strukiranu haljinu koja je opuštenog kroja i u gornjem i donjem delu.

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara) on Jun 11, 2018 at 2:04am PDT

4. Atletska silueta

Ako ste vitki i nemate naglašene obline, najbolji odabir za vas je kraća haljina ravnog kroja koja će istaći vaše duge noge i fit figuru.

A post shared by Camila Coelho (@camilacoelho) on Apr 11, 2018 at 7:55am PDT

Izvor: index.hr