Nije čudo što je teksas možda i omiljen materijal većine dama. Njegova mnogostruka mogućnost stilizovaja učinila je ovu tkaninu praktično nezamenjivom. Posebno ukoliko govorimo o trendovima koji su se izrodili u poslednjih nekoliko godina.

Pre par decenija jeans se praktično samo nosio uz patike, štikle i farmerice nisu bile baš uobičajena pojava, ali trendovi su učinili svoje. Sada i kada je u pitanju zaista svečana prilika možemo bez ustručavanja i bilo kakavog premišljanja poneti kombinaciju koja podrazumeva par farmerica, košulju, sako i potpetice i voilà! - savršeno elegantno izdanje, ali opet ne preterano glamurozno.

Sa druge strane kada tražimo inspiraciju kako bismo poneli jeans u sećanje prizovemo sliku neke od manekenki, a prva slika koju vidimo svakako je neprikosnovena Sindi Kraford u reklami za Pepsi.

Klasične, blago izbledele Leviske i upasana bela bodi majica, sve što vam je potrebno za efektan look. Sindi nam je tokom 90-ih dokazala da su jeans i bela boja jedna od možda najboljih kombinacija, uz koje nisu potrebni praktično nikakvi dodaci za dobar stajling.

Kada smo kod bele, tu je i kultna fotografija Džeri Hol iz 1979. u uskim belim farmericama, omiljenom i uvek aktuelnom letnjem modelu. Kejt Mos retko viđamo u ultra kratkim izdanjima, ali ova činjenca je da ova džepna Venera ume da ponese sve sa stavom, pa tako i klasičan teksas šorts.

A post shared by Kate Moss (@__katemoss) on Oct 5, 2015 at 4:23pm PDT

A post shared by Alex Wright (@alex_wr1ght) on May 24, 2018 at 9:27am PDT

Crno-bela klasika i dobar komad jeansa ultimativna su dobitna kombinacija, što je svojevremeno demonstrirala Booke Shields.

Njihovim stopama krenuli su i današnji modeli koji su svesni nezamenjivosti ovog večnog komada.

Belu Hadid često možemo videti u različitim komadima od teksasa, a pogotovo farmericama i to onima nešto višeg struka i šireg kroja. Letnji favoriti su naravno oni sa iscepanim detaljima, a fantastično se kombinuju sa topovima.

Izvor: elle.rs