Pravim izborom odeće možete u trenu izgledati mršavije i primamljviije, a isto tako pogrešnim  možete vizualno dodati kilograme.

U nastavku vam otkrivamo koje modne trendove ne trebate pratiti ako želite da konačno sakrijete taj kilogram viška.

Prozirni i mrežasti odevni komadi

Prozirno i mrežasto dodatno naglašavaju ‘problematične’ delove poput stomaka, ruku i bedara. Ako ipak ne želite da se odreknete takve odeće, onda je nosite suptilno – na primer ispod mrežaste tunike obucite majicu bez naramenica .

Široka odeća

Oversize je u trendu već nekoliko sezona, a za njihov kroj se koriste mekše i opuštenije siluete, zaobljena ramena, lepršave suknje i široki rukavi slični davno popularnim šišmiš rukavima. Međutim, kombinacija šire košulje i farmerica šireg kroja može vizualno dodati kilograme. Mnogo bolji izbor su uske farmerice u kombinaciji sa nekom širom bluzom.

Upečatljivi printovi

Ne preporučujemo vam nošenje upečatljivih printova ako želite da izgledate mršavije. Ako ipak želite , onda obucite samo jedan odevni predmet s odvažnim printom u zamagljenom ili zemljanom tonu. Nikako ne mešajte printove osim ako nisu otvoreniji.

Prorezi na predelu struka

Haljine s prorezima na predelu struka odlično stoje ženama s figurom peščanog sata i istaknutim trbušnjacima. Međutim, žene s kruškolikom građom tela ili nekim kilogramom više  trebalo bi da  izbjegavaju ovakve haljine. Ako već imate želju za  odećom s prorezima, izaberite onu koja otkriva ruke i gornji deo leđa.

Žuta, jarko narančasta, svijetlo ljubičasta, jarko crvena i slične boje

Zaobilazite ove boje u širokom luku ako želite da odećom skinete neki kilogram. Međutim, modni dodaci u ovim bojama su i više nego poželjni.

Izvor: Wall.hr