Prvo treba da odlučite kakav stil haljine želite, zatim odrediti neku okvirnu cenu, a onda još i pokušati naći nešto slično onom što vam se mota po glavi i to sa budžetom kojim raspolažete.

Mnogo je prepreka na koje možete naići u potrazi za savršenom haljinom, no neke se mogu i izbeći.

A post shared by Berta (@bertabridal) on Jun 30, 2017 at 11:46pm PDT

Naime, dizajnerka luksuznih venčanica Kejt Halfpeni za sve buduće mlade ima dva vrlo važna saveta, odnosno pitanja koja ne smeju da zaborave da postave prilikom kupovine haljine.

Prvo se odnosi samo na mlade koje bi pre kupovine trebale da znaju tačno kakav im kroj haljine najbolje pristaje i zapitati se u čemu se osećaju najlepše, jer za najvažniji dan u životu sigurno ne želite biti nezadovoljne svojim izgledom.

Pritom, potpuno zaboravite na trendove i fokusirajte se samo na sebe, svoju figuru i stil.

A post shared by Wedding (@weddingideas_brides) on Dec 29, 2016 at 5:41am PST

Drugo pitanje treba da postavite u salonu za venčanice pre nego što kupite haljinu. Kada pronađete svoju venčanicu iz snova, obavezno pitajte ulaze li i dodaci u cenu, jer velike su šanse da ćete haljinu morati da prekrojite po vašim merama.

Saloni često to znaju da dodatno naplate i stvore vam neplanirani trošak, a ako im u startu postavite to pitanje, veće su šanse da će vam vlasnici salona ponuditi popuste, samo kako biste kupile ili iznajmile haljinu..

Izvor: index.hr