Obična bela majica definitivno bi trebala da se nađe u svačijem garderoberu. Ovaj MUST HAVE modni komad može se nositi na bezbroj raznih načina, uklapa se u baš svačiji stil i odgovara gotovo svim prilikama. Uglavnom se ne radi ni o nikakvom skupom odevnom komadu, jer u ponudi ih je toliko, da možete birati cenu koja vam najbolje odgovara. Ali osim cene, važan je i njen kroj, jer ne odgovara svakome ista majica. Glavnu reč u tome vodi vaš oblik tela, prema kojem vam laska i određeni model bele majice. Otkrijte koji najbolje pristaje vašoj građi...

# Uska ramena

Ako vam je gornji deo tela, tačnije područje ramena, jako usko, najbolje će vam pristajati najobičnija bela majica s malim otvorom i bez kragne. Ovaj, takozvani "crew-neck" model vizualno će izbalansirati vaše proporcije, odnosno uskladiti gornji i donji deo tela.

# Široka ramena

Ako ste, pak, malo širi u ramenima, onda nabavite majicu s malo većim i dubljim, okruglim izrezom oko vrata. Pokažite deo ramena, ili ključne kosti, kako biste stvorili iluziju ženstvenije i nežnije siluete.

# Velike grudi

Ženama s većim grudima najbolje će stajati bele majice s V-izrezom, ali ne dubokim, već suptilnim. Takođe, trebali biste izbegavati zatvorene majce, kakve se preporučuju devojkama s uskim ramenima.

# Male grudi

Želite da skrenete pažnju od svoje dečačke građe, birajte bele majice s detaljima na džepovima ili natpisima na strateški postavljanim mestima. Takođe, izaberite neki malo širi model i svakako izbegavajte pripijene.

# Jabuka građa

Ako ste grđene poput jabuke, najbolje će vam pristajati bela majica A-kroja, koja pada preko torza i prekriva sve vaša sitne nedostatke. Odgovaraće vam i model zvonolikog kroja, a izbegavajte one koje se sužavaju u dnu.

# Peščani sat

Ako ste građeni poput peščanog sata, ne želite prekriti svoju ženstvenu figuri i uvek biste trebali birati uske modele. Naravno, nećete kupiti majicu koja vas stišće, već neku koja savršeno ističe vaše obline. Takođe, kupujete li belu majicu za svaki dan, preporučuje se da izbegavate duboki dekolte.

# Sitna građa

Sigurno ste već puno puta u prodavnicama naišli na majice koje se pri dnu vežu u čvor, a upravo takvi modeli odlično stoje niskim, sitnim devojkama. Takođe, u ovu kategoriju spadaju i kraće majice, a ono što biste trebali da izbegavate u širokom luku su tunike i dugačke majice, koje ipak možete "spasiti" svezavši ih u čvor.

A post shared by BrookeHil(@brookecarriehil) on Apr 28, 2015 at 2:12pm PDT

Izvor: index.hr