Odeća može biti najveći ženski saveznik, ali i neprijatelj. U zavisnosti od krojeva, dezena i boja modnih komada, moguće je kreirati iluziju tanjeg struka, izduženih nogu i manje guze, ali i postići sasvim suprotan efekat.

1. Nosite pantalone ravnog kroja, jer ovakav kroj izdužuje noge i vizuelno smanjuje stomak. Iz ormana izbacite naborane pantalone poput šalvara, koje imaju suprutan efekat.

2. Obucite top širokog i okruglog izreza i pokažite rame. Ovaj deo tela sporo stari i nudi jednostavan efekat instant zavodljivosti. Ako imate velike grudi, radije odaberite izrez V kroja.

3. Podvrnite rukave na bluzama do laktova i tako stvorite iluziju mršavijih i izdruženijih ruku. Isti efekat možete da postignete i ako birate majice sa tri-četvrt dužinom rukava.

4. Nosite potkošulje po meri koje pokrivaju područje oko stomaka sa efektom laganog korseta. One će stanjiti struk i kreirati iluziju mršavosti.

5. Na bluzu obucite kardigan koji pokriva zadnjicu i tako sakrite višak na zadnjem delu tela. Ako ste visoki možete sebi da priuštite i nešto duži model prsluka, ali svakako ga kombinujte uz pantalonama ravnog kroja.

6. Crna boja je dobro poznata klasika koja vizuelno stanjuje telo. Ako nosite crne komade oko lica, možete ostaviti utisak strogosti koji će vas učiniti starijim. Umesto toga kombinujete crnu odeću sa pastelnim šalovima ili jaknama u nekoj življoj boji.

7. Koristite modne dodatke kako bi skrenuli pažnju sa kritičnih područja na telu. Na primer, predimenzionisana ogrlica sa odvažnim uzorkom skrenuće pogled sa struka.

8. Nađite dobre pantalone koje vam pristaju savšeno. Modeli visokog struka i tamnih boja skrivaju viškove na stomaku, bedrima i zadnjici, za razliku od boot cut modela.

9. Ako nemate ravan stomak izbegavajte da majicu stavljate u pantalone i skunje, jer ćete tako naglasiti viškove. Radije birajte bluze i majice do sredine stomaka koje lepršavo padaju preko ovog dela tela.

10. Nosite odgovarajući grudnjak! Premali grudnjak neugodno će se zarezati u telo i kreirati iluziju viška i tamo gde ga nema. Preveliki grudnjak i nedovoljno zategnute naramenice opustiće grudi, pa će celokupni utisak biti veći nego što bi zaista trebalo da bude.

Izvor: zadovoljna.hr