Nije lako stalno živeti i biti stajliš (barem tako kažu). Svet mode menja se iz dana u dan, trendovi dolaze i odlaze pre nego što uopšte stignemo da odlučimo da li nam se sviđaju ili ne. Kako bismo znali u šta se ipak dugoročno isplati uložiti odlučili smo da izdvojimo 5 važnih pravila kojih se uvek treba držati pri kupovini novih trendi krpica. Ako se budete držali ovih pravila, garantujemo vam da ćete odmah imati veću kontrolu nad svojim ormarom (i bankovnim računom!). 

Jedan od svakih 5 kupljenih komada treba da bude bezvremenski

Ako bolje razmislite na prolazne trendove ostavljate najviše novaca. Kako biste izbegli pun ormar beskorisnih, trendi komada koje nećete dugo nositi, držite se pravila da uvek jedan od pet kupljenih komada bude nešto skuplji, kvalitetniji i dugotrajniji komad.

PROČITAJTE I... Kombinacije u kojima ćete uvek izgledati savršeno

Foto: Instagram / oliviapalermo

Isprobajte samo one (nove) trendove koji odgovaraju vašem stilu i ličnosti 

Trendovi su uvek uzbudljivi, posebno ako ste zaljubljenik u modu. Ali pre nego što kupite trendi komad budite sigurni da odgovara vašem stilu, ličnosti i da ćete ga nositi. Nemojte padati na trendove samo zato što ga nosi pola grada.

PROČITAJTE I... 5 trikova da uvek izgledate besprekorno

Foto: Instagram / vivaluxuryblog

Usvojite “stilsku uniformu” od 3 komada

Ovo pravilo ne vazi samo za one dane kad nemate šta da obučete. Stilska uniforma od 3 komada idealan je način kako da suzite izbor komada koji vam nedostaju u ormaru ili šta treba da potražite. Bilo da se radi o farmericama, beloj košulji i šalu ili možda bajker jakni, uskim farmericama i beloj majici - ova tri komada bit će "oni" IT komadi u vašoj kolekciji kojima se uvek vraćate i koji će vas spasiti svaki put kad se oblačite u žurbi. Ulaganje u ova tri komada nikad nije bacanje novaca! 

Foto: Instagram / lvonaa

Kupujte komade koje možete nositi na najmanje 3 različita načina

Statement komade teško je zaobići, ali ako određeni komad možete nositi isključivo na jedan jedini način, vrlo verovatno nije vredan kupovine. Komadi koje možete nositi iznova i to na više načina daće vam  više zadovoljstva i uzbuđenja.

Foto: Instagram / sincerelyjules

Basic komadi stvoreni su za ponavljanje

Postoje određeni komadi odeće na svetu koji su doslovno i stvoreni da ih stalno nosite. Njihova multifunkcionalna svrha je razlog zašto su vam potrebni. Na primer, belu majicu možete stalno nosite! Iskoristite svoje klasične majice, farmeice i jakne do maksimuma.

Foto: Instagram / songofstyle

Izvor: Wall.hr