Bilo je ovo nezaboravno veče kada je Leonardo Dikaprio osvojio Oskar, ali i kada  slavne dame nisu toliko zasijale na crvenom tepihu kao što je ranijih godina bio običaj!

Iako je bilo sjajnih kreacija, opšti utisak je da su dame za 88. dodelu prestižne nagrade Oskar želele jednostavnije krojeve i materijale, kao i proverene modne brendove.

Ove godine uloge su se malo promenile pa su tako Dženifer Lorens i Sofija Vergara, poznate po odličnom stilu, izabrale lepe, ali neupečatljive haljine i dopustile novim nadama crvenog tepiha da zablistaju.

PROČITAJTE I... Oskar 2016: 12 najslađih parova sa crvenog tepiha

Među najbolje obučenim ženama bila je ekscentrična Lejdi Gaga koja je izabrala odličnu kreaciju svog prijatelja Brandona Maksvela i izgledala poput prave dive, dok je lepa Margot Robi izgledala poput seksi ženske verzije statue Oskar, u haljini Toma Forda.

Uvek dobro obučena Naomi Vots i ovog puta je oduševila u ljubičastoj svetlucavoj toaleti, dok je dosta pozitivnih kritika dobila i jednostavna, ali elegantna haljina Olivije Man.

Posebno su se istakle Šarliz Teron i Olivia Vajld, u zanosnim toaletama s dubokim dekolteima, a mlada skandinavska glumica Alisija Vikander je bil aneodoljiva u žutoj kreaciji Luj Viton.

Zavirite u galeriju i recite nam koja haljina je vaš favorit!

Slike u galeriji