Mladost je super, ali često, pa da budemo precizniji, ume da prevari, odnosno da učini da zaboravimo kako si samo jednom mlad i da ćeš samo jednom imati 22, 25, 27 godina. Ukratko: više nikada vaš stomak neće izgledati tako zategnut, seksi i sjajan u kratkom topu. Niti ćete top moći baš tako često da nosite kada napunite 35, 45...

Zato je preporučljivo da u mladosti što više eksperimentišete sa odećom, igrate se s krojevima, stilovima, bojama...

U želji da ne preskočite neki trend ili kombinaciju, Cosmo vam donosi 8 odabranih autfita koje biste morali da prošetate nekoliko puta u dvadesetim, ukoliko ne želite posle da se kajete. Videćete, bićete nam zahvalni posle.

Jeans na posao

Ogradićemo se ovog puta od striktnog dress coda, jer kada ste mladi poželjno je da što češće izbegavate ultra, formalnu poslovnu odeću u kojoj po difoltu izgledate starije, ozbiljnije i nekako uštogljeno! Ok je da nekoliko puta obučete odelo ili kostim, ali davedesete su doba kada vam jeans stoji najbolje i kada je sasvim prikladno da ga nosite i na posao! Pri tom, jeans ne mora da bude dosadan. Obujte salonke, svilenu bluzu i blejzer. Ili baletanke ukoliko ste veći fan baletanki.

Tregeri

Dok ćete jeans moći da nosite i u tridesetim, četrdesetim, pedesetim.... pa ceo svoj život, u jednom periodu života, tačnije kada napunite tridesete, tregeri će na vama izgledati kao da se previše trudite da ostanete mladi. U dvadesetim, klasičan jeans sa tregerima izgleda na vama trendi, moderno, pogotovo ako ga nosite u paru sa atraktivnim aksesoarima u vidu torbice na rame koju nosite ukoso i mokasinama.

Slip haljine

Slip haljine spadaju u jedan od najseksepilnijih modela haljina koje možete da obučete. Ali vodite računa, ove haljine nosite samo u specijalnim prilikama i samo ako ste vitki, skinny građe jer slip haljine ocrtavaju svaku liniju na vašem telu. Svaki kilogram! A mladost je najbolji aksesoar slip haljine, pružajući vam svežinu i nevinost koja samo pojačava efekat seksepilnosti. Takođe, vodite računa oko veša. Birajte tange ili svilenkast veš koji nema debele ivice.

Duboke čizme + kratke suknje, mini haljine    

Pretty woman? Da li se sećate seksi izdanja koji je Juliju Roberts vinuo u samu orbitu popularnosti? Duboke, seksi, crne čizme i mini haljina. To je kombinacija koju morate minimum 10 puta da obučete u svojim dvadesetim. Svake godine po jedanput! Samo imajte na umu jedan savet: ukoliko otkrivate noge, zatvorite dekolte. Izbegavajte duplo otkrivanje.  

Otkrijte pupak

Ne želimo da vas deprimiramo, ali velika je verovatnoća da ćete u 20-im imaju najbolje telo. Prostim rečima: bićete riba! Pa zašto se onda ne biste tako i ponašali? Uostalom, top je opet u modi i pruža vam priliku da pokažate svoju sjajnu figuru, ali i da budete u trendu! Vodite računa samo o nadogradnji ukoliko želite da kompletan look izgleda sofistcirano, prefinjeno. Nosite ga u paru sa pencil suknjom, ili dubokim pantalonama. Želimo chic, a ne kič!  

Kratak šorts

Samo jednom ćete imati 25! Zato pokažite svoje izvajane, zategnute noge u nekom trendi šortsu. Jer kada ste mladi, ne morate toliko da vežbate, ukoliko se hranite normalno i fizički ste aktivni delimično, vaše noge će izgledati zategnuto. Samo nek vam kompletan look bude classy: nosite ga u paru sa majicom i nekim kul patikama.      

Iscepan teksas

Iscepan jeans, košulja, haljina može da se iznese na pravi i najbolji način u dvadesetim. To vašim godinama pristaje, imponuje i izgleda tako kul. A nema boljeg perioda za nošenje istih, s obzirom da iscepan jeans poslednje 2 sezone opstaje u samom vrhu trendova. Uparite ga sa blejzerom, duksom i salonkama, ili starkama.

Patike 24h

Ovo je idealan period kada možete i imate priliku da stalno, bukvalno 24h nosite patike u paru sa skoro svakakvim modelima: jeansom, lepršavim, svilenim haljinama, plisiranim suknjama, pencil haljinama, zvoncarama, ukrojenim haljinama, kožnim helankama…