Britanski i nemački naučnici snimili su 19 muškaraca 3D kamerama dok su plesali i skinuli njihove pokrete, nakon čega su zamolili 37 žena da ocene koji su to muški plesni pokreti dobri, a koji loši.

“Ovo je prvo istraživanje koje objektivno dokazuje razliku između dobrih i loših plesača, a muškarce širom sveta će sigurno zanimati koji su to pokreti koji privlače žene”, rekao je psiholog Nik Niv sa britanskog Univerziteta u Njukaslu. 

Rezultat je da osam pokreta čine razliku između dobrog i lošeg plesača. Pokreti vratom, trupom, levim ramenom, kukovima i kolenom, pokreti ramenima, širenje ruku, kao i pomeranje centralnog dela trupa i vrata su ono što žene najviše primećuju, a muškarce koji sve to uključe u ples prvo primete na plesnom podijumu.

Stručnjaci se slažu kako su takvi pokreti u ritmu muzike ono što šalje signale o muškim reproduktivnim kvalitetama i time dokazuju njihovu snagu i šalju pozitivne signale vezane i za zdravlje.

“Ukoliko muškarac zna što žene najviše gledaju moći će poraditi na pokretima i time povećati svoje šanse kod pripadnica lepšeg pola”, tvrdi jedan od stručnjaka i naglašava kako je istraživanje pokazalo kako većinu žena privlači isti tip pokreta.

Kako izgleda najzavodljiviji ples na svetu pogledajte i video.