Naš današnji recept je dokaz da se ne morate odreći čokolade zbog svoje dijete.

Torta sa čokoladnom kremom i bademima

Sastojci:

½ šolje kokosovih pahuljica

1 ½ šolje mlevenih badema

prstohvat soli

2 kašike javorovog sirupa

2 kašike kokosovog ulja

½ šolje kokosovog mleka

2 kašike javorovog sirupa

150 g tamne čokolade

Za ukras: maline, kupine, pahuljice badema

Priprema:

Pripremite koru. Pomešajte kokos i mlevene bademe i prstohvat soli. Dodajte javorov sirup i kokosovo ulje, mešajte ponovo dok ne dobijete testo. Pripremljeno testo stavite u kalup prečnika 21 cm sa koksnim uljem i pritisnite na dno i stranice. Pecite 20 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180º C.

Pripremite fil

Stavite lomljenu čokoladu u posudu. Posebno prokuvajte kokosovo mleko i javorov sirup. Kada tečnost počne da bubri, sipajte pripremljenu čokoladu preko nje. Sačekajte malo i sve izmešajte da se dobije glatka masa. Prelijte preko pečene, ohlađene kore.

Ukrasite malinama, kupinama i bademima.

Izvor: Ženski magazin