Može se reći da su pripreme za ulazak u omiljeni kupaći uveliko počele...

Briga o ishrani, sve više voća i povrća, više vežbi... Generalno sa toplim vremenom počinjemo više da brinemo o našem zdravlju, ali i fizičkom izgledu koji želimo da dovedemo do najbolje verzije kako bismo što bolje izgledali na plaži ili bazenu, ali i u kratkim haljinama i šortsevima.

Međutim, mnoge dame veruju da će izbacivanjem većine namirnica iz ishrane uspeti da doteraju liniju u red, što sa jedne strane nije tačno. Da, treba smanjiti unos nezdravih namirnica i rafinisanog šećera, ali treba znati kako napraviti balans sa ostalim. Zato želimo da "razbijemo" tri najveća mita u koje sigurno verujete, a koji vam samo odmažu da dospete na kilažu koju želite.

Užine nisu dobre u dijeti

Telu je potrebna energija, pa izgladnjivanjem i preskakanjem obroka možete dobiti suprotan efekat - sve veću želju za onim "što ne smete" i usporen metabolizam. Uvek imate užine kada osetite da ste ogladneli, a suština je da napravite zdravu užinu koja je lagana, nema mnogo kalorija, a može da vas zasiti.

Masti goje

Većina misli da masti goje, zbog sakupljanja masnih naslaga na nezgodnim mestima na telu. Međutim, kada znate da su ugljeni hidrati, proteini i masti osnova naše ishrane - promenićete mišljenje. Zato se masti dele na zdrave i loše i kao što ste mogli da pretpostavite - potrebno je da se foksuirate na te dobre. Namirnice koje su bogate dobrim mastima su jaja, maslac, biljne masnoće, svinjska mast, kikiriki, meso. Naravno, da bi imale smisla i pomogle vam u mršavljenju, potrebno je da ih ne unosite u preteranim količinama.  

Takođe zapamtite da je najbolji način da smršate manje unešenih, a više potrošenih kalorija.

Voda topi masti

Ovim se mnogi vode, a treba znati da ovo nije istina. Voda ubrzava metabolizam i pokreće ga, olakšava rad bubrega i izbacuje toksine. Pored toga, voda ublažava glad i produžava sitost, što znači da će biti smanjen unos kalorija, a kilogrami će ići dole. Osim što će vas učiniti prividno sitima, voda će vam dati i više energije, koža će vam biti blistavija i pomoći će u jačanju imuniteta.

Izvor: Ženskimagazin.rs