Svakog dana se pitate šta da jedete a da bude ukusno i zdravo? Tajna je u obrocima pripremljenim kod kuće i u pravom izboru namirnica. A evo i naših predloga za savršeni ručak bez griže savesti:

Sendvič na neobičan način

Tostirajte engleski mafin, prepolovite ga i namažite puterom, pa na obe polovine rasporedite nekoliko krišaka kruške i malo mocarele. Iseckajte sirove glavice prokelja, prelijte maslinovim uljem i balzamikom i ubacite u sendvič, kaže Kamila Markus, osnivačica i vlasnica restorana West-Bourne u Njujorku.

Mini-zalogaji od velikog značaja

Slatke patuljaste paprike veoma su ukusne i neverovatno hranljive, kaže strukovni dijetetičar-nutricionista Natali Ron. Bonus: ne zahtevaju vreme za pripremu. 

Ugljeni hidrati na zdraviji način

Ako pasti dodate povrće bogato vlaknima i zdrave masti poput maslinovog ulja ili avokada, napravićete lako svarljiv obrok koji će vas satima držati sitim, kaže Ronova.

Nastavak na sledećoj strani...