Sve mi znamo da je žensko intimno područje osetljivo i da mu mogu naškoditi raznorazne stvari. Međutim, malo nas razmišlja o tome da osim loše higijene – neke namirnice mogu loše delovati i na našu vaginu.

Kafa

Namirnice i napici koji stvaraju kiseline pogoduju upali bešike. Najbolji primer je kafa. Kako ne biste bespotrebno nadraživali bešiku prekomernom konzumacijom kafe, preporučuje se piti puno vode kako bi se razredila kiselina u urinu. 

Šećer 

Ako često patite od gljivičnih infekcija na intimnom području, onda bi trebali da smanjite konzumaciju slatkoga. Naime, to uzrokuje gljivice iz debelog creva, a šećer enormno povećava njihov rast. Kako bi izbegli gljivičnu infekciju, ginekolozi preporučuju maksimalno smanjeni unos šećera i savetuju uravnoteženu ishranu. Ako već imate infekciju, odmah se odrecite šećera i slatkiša. 

Crveno meso i jaki začini  

Kao i u slučaju meškog sjemena na koje takođe utiču, crveno meso i aromatični začini mogu uticati i na naš miris tamo dole. Dok ananas i drugo voće pridonosi ugodnom mirisu, spomenute namirnice nažalost deluju sasvim suprotno. 

Izvor: miss7.24sata.hr