Zbog bogatstva vitamina, minerala, masnih kiselina i vlakana, laneno seme je namirnica koja bi sigurno trebalo češće da bude na vašem jelovniku. Ovo seme je odlično za čišćenje organizma od toksina i štetnih materija, snižava krvni pritisak i umanjuje apetit.

Laneno seme je odlična namirnica ako želite da postignete savršenu liniju, jer pomaže procese razgradnje masnoće. Ukoliko želite da svom organizmu obezbedite lekovite sastojke i dostignete i održite željenu kilažu, pripremite čaj od lanenog semena.

Potrebno je - 3 kašike lanenog semena i litar kipuće vode. U večernjim satima provrelom vodom prelijte laneno seme i ostavite da stoji preko noći. Ujutro procedite napitak i trebalo bi da dobijete gustu tečnost.

Pijte 150 ml čaja 3 do 4 puta na dan, pola sata pre obroka. Napitak konzumirajte 10 dana, a zatim napravite desetodnevnu pauzu. Redovnim uzimanjem ovog napitka, primetićete značajne promene na svojoj koži, koja će biti blistava, elastičnija, zdrava i zategnuta. I što je još bolje, neće se opustiti kada izgubite kilograme.

Ovaj napitak se ne preporučuje osobama koje imaju probleme s jetrom i bubrezima, a pre upotrebe prirodnih lekova svakako bi trebalo da konsultujte svog lekara.

Izvor: Stvarukusa.rs