Uvrstite ove namirnice u svoju redovnu ishranu i budite sigurni da će vam pomoći da redukujete količinu celulita na telu. Naravno, bez redovne fizičke aktivnosti ne očekujte rezultate, a unos dovoljne količine vode su takođe važni.

Losos

Slobodno uživajte u zdravom lososu i ne dozvolite da vas plaše priče o tome kako je on pun masnoća. On zaista ima dosta masti, ali to su zdrave masti koje mogu samo da vam pomognu da smršate i otarasite se celulita. Omega-3 masne kiseline u lososu smanjuju apetit i inflamacije i poboljšavaju stanje vezivnog tkiva.

Čili papričice

Ako volite ljuti hranu, onda možete da uvrstite u jelovnik i crvene, ljute papričice. Ne samo da ljute papričice ubrzavaju metabolizam i do 25 posto odmah nakon jela, već su i pune vitamina B6. Ovaj vitamin pomaže u jačanju i obnavljanju vezivnog tkiva.

Borovnice

Još jedna namirnica koja je jako ukusna, a pritom i izuzetno zdrava. Borovnice, ali i kupine, podstiču proizvodnju kolagena i poboljšavaju kvalitet kože. Ali, to nje sve! Ove bobice sadrže i snažne antioksidante koji pomažu u sagorevanju masti vezanih sa potkožno tkivo.

Jabukovo sirće

Sigurno ste čuli za dijetu sa jabukovim sirćetom, koja je delotvorna i kod mršavljenja i kod borbe sa celulitom. Zahvaljujući visokoj koncentraciji magnezijuma, kalcijuma i kalijuma, sirće pomaže u detoksikaciji i izbacivanju viška tečnosti.

Crna čokolada

Zvuči neverovatno, ali i ova poslastica može da vam bude sjajan saveznik u borbi sa pomorandžinom korom. Prirodni kakao je pun antioksidanata, koji razlažu masnoće i poboljšavaju funkcionisanje svih ćelija u organizmu, pa i onih koje grade kožu.

Izvor: Žena