Ok, sada je vreme za brzo delovanje i efikasna rešenja, jer ako niste na vreme počeli da vežbate i hranite se zdravo, teško da ćete nekoliko dana pred more uspeti da rešite sve probleme sa kilažom. Zato vam predstavljamo napitak koji će brzo delovati i pomoći da ublažite vidljivost „narandžine kore“.

Anticelulit smoothie bi trebalo da pijete svako jutro, umesto redovnog doručka, tokom nekoliko dana. Napitak će vas energizovati, pročistiti organizam, osloboditi ga viška vode i ublažiti „rupice“ na nogama.

VIŠE: Anticelulit kokteli

Potrebno vam je: voda, šaka spanaća, pola banane, pola pomorandže, nekoliko kolutića ananasa, malo cimeta. Sve sastojke stavite u blender i mutite dok ne dobijete napitak.

Evo zašto su baš ovi sastojci potrebni:

Spanać je odličan izvor gvožđa i vlakana. Pospešuje probavu i tako pomaže pri izbacivanju štetnih materija iz organizma.

Pomorandža je bogata vodom, vitaminom C, vlaknima i antioksidansima i dobra je za sjaj kože.

Ananas ima dijuretska svojstva, pomaže u borbi protiv zadržavanja tečnosti u telu i sadrži antioksidanse zbog kojih koža izgleda zdravo i zategnuto.

Banana je puna kalijuma i dobar je izvor vitamina B6 i dijetalnih vlakana, vitamina C i mangana. Takođe, pomaže protiv zadržavanja tečnosti u telu.

Cimet stimuliše cirkulaciju, a svi znamo da celulit najčešće nastaje upravo zbog problema s cirkulacijom.

Voda je izuzetno važna u borbi protiv celulita jer izbacuje štetne materije i nakupljene tečnosti iz organizma.

PROČITAJTE:

4 pravila za telo bez celulita

Najbolje strategije za telo bez celulita