Da li ste znale da je istraživanje Univerziteta Kornel pokazalo da 98 posto žena ima celulit makar u najblažem obliku. Ono što je, takođe, interesantno, jeste da količina celulita nema veze sa viškom kilograma, jer ga imaju i potpuno mršave devojke. Pogotovu na zadnjici, celulit je problem skoro svake devojke.

Postoji zabluda da je ne moguće rešiti ga se, pa se zato mnoge od nas odlučuju za oprobanu metodu – jednostavno ne gledamo taj deo tela i pravimo se da ga nema! I to je ok, ali ako se odlučite da ovaj put ipak “izravnate” svoje noge, znajte da je to moguće. Doduše, uz naporan trud i rad – ali, znate već da lepota boli.

Ono što podrazumeva naporan rad jesu redovne vežbe, i to 3 do 4 puta nedeljno uz regulisanje ishrane.

Zbog čega vredi pokušati? Iako postoje mnoge teorije o tome šta je uzrok celulita, oko jedne stvari nema spora: celulit je masnoća. Zato koliko god da ste mršava, kada ispod vaše kože počne da se taloži masnoća, ona posle određenog vremena postaje vidljiva. Kod većine žena, celulit prvo postaje vidljiv na zadnjici i zadnjem delu butina. Međutim, masnoće se talože i na drugim delovima tela i kada se natalože toliko da postanu vidljive, to je celulit.

Što se više masne ćelije šire, to celulit postaje vidljiviji. Zato zaključak može biti sledeći: Otarasite se te masnoće i zauvek recite doviđenja celulitu.

Da bismo vam pomogli u borbi protiv celulita, pripremili smo nekoliko vežbi koje su ključne za savršeno telo, pogotovu za zadnjicu i butine.

Pređite na sledeću stranicu pogledajte objašnjenje za izvođenje 4 super efikasne vežbice.