Pored teretane i zdrave ishrane, postoje i mali trikovi koji na duže staze pružaju neverovatne rezultate. Možda broj potrošenih kalorija nije trocifren, ali nemojte se zavarati, ako ovo budete radile svaki dan, mnogo brže ćete stići do svoje idealne figure. 

Nutricionista Heder Bauer, preporučuje 8 tajnih fora za dodatno trošenje! Uvedite barem nekoliko u svoj svakodnevni život.

1. Brzo podizanje

Skakanje u vis je brz i jednostavan način za sagorevanje kalorija. Uradite to kada ustanete iz kreveta, kako biste se brže razbudili, ili dok čekate da provri voda za kafu. Razumete – ne morate posvetiti tome dodatno vreme vašeg života, skakućite usput.

Broj potrošenih kalorija: 10 po minutu.

2. Čučnjevi uz fen

Sušenje kose, naročito ako je dugačka, može da potraje beskonačno. Ubijte dve muve jednim udarcem tako što ćete raditi čučnjeve, ili još jednostavnije – vežbati zadržaj u položaju za čučanj, dok fen radi svoje.

Broj potrošenih kalorija: do 100 za pet minuta

3. Rad prstićima

Dok sedite za radnim stolom, lupkajte stopalom o pod. Uradite to 25 puta jednom, a zatim i drugom nogom.

Broj potrošenih kalorija: 24-30

4. Iskoristite reklame

Umesto da se nervirate što seriju opet prekidaju reklame, okrenite situaciju u svoju korist. Ustanite i uradite iskorak nekoliko puta. Tokom sat vremena TV programa, reklame ukupno mogu da traju i više od 20 minuta! Dakle, imate vremena na pretek za zatezanje guze i nogu.

Broj potrošenih kalorija: 120 i više