Tara Tomović (21)

Tara je studentkinja Fakulteta za kulturu i medije i jedna od prvih Cosmo blogerki (piše pod imenom Tarish). Maksima kojom se vodi je „ako radiš ono što voliš, nećeš morati da ideš na posao nijedan dan svog života“, pa zato svoje vreme posvećuje novinarstvu i pisanju. „Oduvek sam volela da pišem, a sa razvojem Interneta ideja da neko te tekstove može da čita privlačila me je još više. Pisanje bloga za mene predstavlja ventil kroz koji svoje emocije oblikujem u tekst“, kaže Tara.

Šta vas motiviše?

Samo saznanje da tvoj tekst čita veliki broj ljudi je vrednije i od novca. Moć da kroz blogove utičeš na nečiju svest je neprocenjiva. Pisati blog je isplativo u nekom drugom smislu poput građenja reputacije, jer se čini da blogeri danas postaju moderni kolumnisti ili kako bih ih ja nazvala „blogumnisti“.

A kako gledate na javne intimne ispovesti?

Sa jedne strane postoji potreba autora (koji pisanje blogova posmatraju kao vođenje dnevnika) da pišu intimne ispovesti i iznose svoje probleme javnosti, a sa druge strane tu su čitaoci koji vole da čitaju nešto sa čim će se poistovetiti, posebno ako prolaze kroz istu situaciju. Uostalom, svako od nas ima neku muzu koja ga inspiriše da izvlači ono najintimnije iz sebe. Samo se razlikujemo po načinu na koji to radimo, neko piše blogove, neko pesme, neko osećanja drži u sebi...

Šta za vas predstavlja blog na Cosmu?

Cosmopolitan čitam od srednje škole i on je kasnije umnogome definisao moje izbore i mene kao ličnost. Prvenstveno počev od toga šta ću studirati i čime ću se u budućnosti baviti do čvrstih stavova koje sam zahvaljujući njemu izgradila. Kada sam počela da pišem, bila sam ponosna, ali ubrzo je taj ponos poklopio još veći osećaj odgovornosti da postanem još bolja prilikom pisanja svakog novog teksta.