Na sastanku sa njim, naravno, uvek flertujete do daske, ali želimo da vam objasnimo da mnogo propuštate ako zavodničke čini ne bacate u svakoj mogućoj prilici. Vaš neodoljivi šarm trebalo bi da osete svi: i muškarci i žene, šef, kolege, komšije... Zašto? Bezazleno šarmiranje ne samo da daje ozbiljnu injekciju samopouzdanja svima oko vas, već i vama pomaže da dobijete šta želite - bilo gde i bilo kad. Plus, šarmiranje može samo da učvrsti odličan odnos sa ljudima koji su vam važni. Ono im stavlja do znanja da ih i dan-danas smatrate divnima. I još nešto: ne morate biti zanosna lepotica da biste bili zavodnica. Vaše crte lica ne moraju biti naročito pravilne. U stvari, vaše lice ne mora uopšte da bude lepo. Kako to, sigurno se pitate.

Pisac Artur Miler smatrao je glamur osnovnom formulom postajanja zavodnicom (a budući da je bio oženjen sa Merilin Monro morao bi to dobro znati). Rekao je: „Lepa žena može zavrteti glave, ali istinski glamur karakteriše dublja privlačnost. Glamur ima moć menjanja ljudskih emocija i kontrolisanja sopstvene okoline.“ Napravili smo spisak hrabrih, seksi, slatkih i mudrih poteza za najrazličitije prilike za koje se nadamo da će biti vaša formula za glamur zbog koje će vam muškarci tražiti broj telefona, a žene broj telefona vašeg frizera.

Pridobijanje naklonosti korisnih ljudi

1. Uvek na zabavama održavajte kontakt očima. Čuvena Barbara Kartland je skovala frazu “koktelske kukavice” kako bi opisala osobu koja u društvu uvek gleda preko ramena onih sa kojima razgovara - očigledno da bi videla da li među prisutnima ima važnijih ljudi, tražeći veće i bolje gnezdo!

2. Ne smejte se tuđim greškama. Kraljica Viktorija je priređivala službenu državnu večeru. Pre nego što je poslužen desert, unesene su zdele za pranje prstiju. Jedan strani diplomata je svoju iskapio. Kako bi ga spasla od neprijatnosti, kraljica je uzela svoju zdelu i pretvarala se da uživa u njenom sadržaju.

3. Pamtite rođendane poslovnih partnera i šaljite zahvalnice.

4. Kada ste poslednji put mladu osobu ili nekog važnog u svom životu upitali za mišljenje o nečemu? Ne o nečemu o čemu očekujete da zna mnogo, kao o Hariju Poteru, nego o nečemu što je veći izazov za njih. Biće im drago što ste radoznali da znate više o toj osobi.

5. Pre nego što zatražite od prodavačice da vam za probu da haljinu u više različitih veličina, odmerite je onako ovlaš, nikako napadno, i recite: „Zračite savršenom energijom!“

6. Izigravajte stidljivo nevinašce ako vas startuje tip koji dostavlja hranu. Nema potrebe da ga izbacujete napolje. Nije teško biti fin.

7. Učestalo se divite božanstvenom cveću svoje komšinice, pa će biti spremnija da vam zaliva biljke kada odete na dvonedeljni odmor.

8. Uvek budite nasmejane u lokalnoj prodavnici, pa će vas pratiti glas lepo vaspitane i dobre osobe.

9. Zamolite svoju instruktorku joge da vam demonstrira izvođenje neke komplikovane asane, jer ste „oduvek želeli da vidite kako to radi profesionalac“. Uživaće u prilici da se pokaže… I pokloniti vam više pažnje na časovima.

10. Posle prvog gutljaja kafe, pogledajte barmena zaslužnog za njeno spravljanje i dobacite: „Ooo, da… Taaako prija“. Sledeći put garantovano dobijate kafu pre svih, a možda i gratis.

11. Kada sledeći put neko bude hteo da se prepire sa vama, pokušajte da ne reagujete. Recite: „Vrlo mi je žao što to vidiš tako, ali ja na to gledam drugačije.“ Ako sebe izvučete iz svađe, potpuno ćete ispumpati tuđi bes.

12. Pitajte mlađu koleginicu za savet gde da izvedete prijatelje na piće, pošto „kul devojka poput nje sigurno zna sva super mesta“.

13. Najbolja pomoć bliskima je da im ponudite uvo za slušanje. Jer, mi tražimo savet samo onda kada znamo odgovor, a ne želimo da ga znamo.

14. Pošaljite kolegama smešan mejl, uz propratni tekst: „Znam da će ljudi sa tako sjajnim smislom za humor uživati“.

Za zavođenje (ili tek da biste se osetili seksi)

15. Direktno osmotrite slatkog frajera u prevozu na dve sekunde, skrenite pogled, a zatim ga ponovo skenirajte, ali kao krišom, kroz trepavice.

16. Sedite u prostoriji punoj neodoljivo zgodnih? Okrenite se nakoso na stolici, prekrstite noge, izvijte leđa unazad i prođite prstima kroz kosu. I birajte...

17. Uvek imajte spreman vrcav odgovor. Kada je reditelj Džozef L. Mankijevič pitao Elizabet Tejlor na snimanju „Kleopatre“ da li je spremna za novu scenu, ona je odgovorila: „Ja sam rođena spremna!“

18. Nije važno samo ono što kažete - nego i način na koji to kažete. Džeki O. je govorila tako tiho da su se muškarci morali sagnuti i primaknuti da bi čuli svaku njenu reč. Tako seksi...

19. Zamolite supersonično zgodnog momka u gradu da vam objasni gde se nalazi „neka ulica“.

20. Govor tela nekada govori više od reči. Merilin Monro je jednom prilikom šetala njujorškom ulicom sa drugaricom Suzan Stras-berg, neupadljiva i nenašminkana. Svi su je ignorisali dok Strasbergovoj nije prošaputala: „Pazi sad ovo!” Njeni kukovi su se zanjihali i gomila obožavalaca je odjednom nagrnula tražeći autogram.

21. Najlakši način da dobijete kompliment je da ga sami date. Kada kažete muškarcu da vam se sviđa njegova košulja, hvalite njegove manire ili se divite njegovom igranju tenisa, doživeće vas kao ženu koja ima ukusa, šarma i dobru moć zapažanja.

22. Priđite na žurki usamljenom momku koji izgleda kao dvojnik Kolina Farela, nasmešite se i izgovorite: „Rekli su mi da će biti gomila slatkih tipova. Ali, snimila sam samo jednog“.

23. U kafeu gde svi prate utakmicu pitajte momka kraj vas koji mu je omiljeni tim, čisto „da znate za koga da navijate“.

24. Zamolite prodavca u prodavnici kompjuterskih gedžeta da vam pomogne da izaberete poklon za druga, koji je seksi kompjuterski genije poput njega samog.

25. Recite momku u teretani dok radi na pokretnoj traci pored vas da ste impresionirani njegovom neverovatnom kondicijom.

Još 25 saveta kako da postanete čuvena zavodnica pročitajte u aprilskom Cosmu!

Kažite nam da li mislie da ovi saveti funkcionišu? Da li imate svoje male trikove kojima zavodite sve oko sebe, od dečka do podavca novina?