Biljke u naš životni prostor unose dodir prirode i dašak svežine. Dekorisanje prostora pomoću biljaka je trend čija popularnost već godinama ne jenjava, a ove godine posebno su poželjne. Tako je, na primer, Pinterest u svom predviđanju trendova za ovu godinu kao glavni trend istakao sobe u funkciji vrtova, odnosno garden rooms, pojam koji najbolje možemo opisati kao sobu u kući ili stanu u koju ćemo staviti puno sobnih biljaka i sve naglasiti dekorativnim detaljima u zelenoj boji. Najjednostavnije rečeno, to je soba koju ćemo pretvoriti u zelenu oazu.

View this post on Instagram

A post shared by Megan | Copper & Gold Project (@copperandgoldproject) on Jan 14, 2020 at 7:25am PST

ODLIČAN DETALJ ZA PRUŽANJE SVEŽINE

Ako u svom domu nemate takvu sobu, nema veze, žive biljke važan su momenat u svakoj prostoriji. Da bi dom postao oaza mira, osim kao deo ugodnog interijera biljke su odličan detalj za osvežiti prostor i dodati zelenila. Kućne biljke ulepšavaju prostor, čiste vazduh od hemikalija i nepovoljnih zračenja, obogaćuju prostor kiseonikom i u tome nisu zahtevne. Možete ih staviti u doslovno svaku prostoriju, od dnevnog boravka do kupatila. Uglovi soba, prozorske daske i prazne police idealno su mesto za biljke u teglicama, dok će viseće biljke vašem domu dati poseban šarm, a pogodne su za sve prostore jer mogu uspevati u uslovima od jakog do jedva prisutnog neizravnog svetla. Montiranje teglica na zid još je jedan zanimljiv način da celu jednu površinu ispunite zelenilom, dok će terarijumi ispunjeni kombinacijama malih biljaka biti jako lepa i upečatljiva dekoracija u svakoj prostoriji.

Inspiraciju za to kako svoj prostor možete učiniti punim zelenila i života potražili smo na Instagramu pa vam u nastavku donosimo nekoliko ideja.

  

Izvor: Journal.hr