Godišnje doba za vreme kojeg najviše patimo za udobnim enterijerima u kojima je vreme najlepše provoditi uz toplu šoljicu i dobro društvo, osim za opuštanje, idealno je i za mali redizajn postojećeg enterijera. Srećom, imamo sjajne ideje kako to učiniti, a nekoliko poznatih dizajnera za Refinery29 otkrilo je i koje boje su apsolutni hit kada su u pitanju jesenji trendovi.

Zaboravite na velike komade nameštaja, dom u jesen na najbolji način ćete osvežiti dodatkom jastuka, vaza sa popularnom pampas travom, ponekim prekrivačem za one najudobnije površine, a dobra ideja biće i pokoji novi detalj u kuhinji. Sve što vam je preostalo jeste izbor boja, a prema rečima čak devet dizajnera enterijera, ove jeseni su veliki hit persimmon narandžasta te koralna, a kada su u pitanju tamnije nijanse, odličan izbor biće tamno plava i tamnija smeđa boja.

Zemljane boje takođe su dobra ideja, napominje američka dizajnerka enterijera Stefani Stein, a odlično će izgledati uparite li ih sa baršunastim detaljima poput jastuka u dnevnom boravku. Dobar su izbor za neutralne prostore kojima će dati drugačije, ozbiljnije svetlo, a uz zemljane boje dobro će se složiti i kobalt plava boja koja će ipak prostoru dati dozu dramatičnosti i pokazati hrabrost u izboru.

Boja devine dlake i mornarsko plava, dodaje dizajnerka Bria Hammel, stvaraju osećaj ugode i opuštene atmosfere, posebno kada su u pitanju materijali poput vune i baršuna, dok zagasito zelena u prostor unosi dozu sofisticiranosti i odlično se slaže uz kožu, crne detalje, bronzu i beli nameštaj, objasnila je dizajnerka Anne Hepfer.

Tu su još i narandžasta, smeđa i siva, boje koje u ovo doba možemo pronaći i u prirodi i na savršen način prenose jesenju atmosferu iz prirode u vaš dom. Udobnost i osećaj prijatnosti u enterijer će uneti koralni te tirkizni tonovi, a dobra ideja biće i bordo detalji ili pak kožni nameštaj u istim nijansama te boja karamele koja se dobro slaže sa baš svakim godišnjim dobom.

Izvor: Buro247.hr