Nadamo se da ste uspele da pronađete savršen kupaći kostim za leto.

Pravo pitanje sada je šta da uradite da sprečite ispiranje boje, sprečite istezanje tkanine i učinite da vaš kupaći kostim od prošle godine bude kao nov više od jedne sezone? Džon Medisian, vlasnik prodavnice hemijskog čišćenja u Njujorku, kaže da žene ne znaju kako da pravilno očisti svoj kupaći kostim.

Evo šta je potrebno da uradite da vaš kupaći kostim trajati duže:

1. Očistite prljavštinu i ostatke krema ili ulja za sunčanje, jer oni mogu upropastiti vaš kupaći kostim.

2. Potopite vaš kupaći kostim u toploj vodi da se oslobodi hlora i soli. Lagano istrljajte tkaninu sapunom. Isperite sapun i ostavite kupaći kostim da se osuši.

3. Ukoliko ne želite da kupaći kostim perete ručno, stavite ga u posebnoj kesi za pranje pre nego što uključite mašinu za pranje veša. Na taj način ćete sprečiti istezanje tkanine na vašem kostimu.

4. Stavite mokar kupaći kostim na peškir i stavite peškir na mestu koje nije direktno izloženo suncu. Ako ostavite svoj kupaći kostim da se osuši na suncu, boje će uskoro početi da blede.

5. Ako imate mrlju, ne pokušavajte da je grebete noktima. Na taj način ćete upropastiti svoj kupaći kostim. Koristite sapun i vodu i pažljivo očistite mrlju. Ako ne možete očistiti fleku, odnestie kupaći kostim na hemijsko čišćenje.

Izvor: Ženski magazin/Cosmopolitan