Ako ste barem malo slični većini drugih ljudi, vaša večernja rutina verovatno uključuje gledanje televizijskog programa ili proveravanje društvenih mreža. Ali mnoga istraživanja su pokazala da je upravo to najgori mogući scenario. Štaviše, takva rutina je siguran put prema nekvalitetnom snu, a i sami već znate da je kvalitetan odmor ključ uspeha.

No jeste li primetili da oni najuspešniji ljudi među nama gotovo nikad ne pokazuju znakove umora? Njihova tajna je u pravilnoj rutini koja uključuje ovih sedam koraka:

Čitanje

Ne, ne čitaju statuse na Facebook-u. Čitanje knjiga pre spavanja njihov je omiljeni način relaksacije, ali i usvajanja novih znanja. Osim toga, činjenica je da mozak najbolje procesuira stvari kojima se bavi neposredno pre spavanja. 

Rade popis za sutra

Umesto da se i dalje živcirate jer nikako ne uspevate zapamtiti sve zadatke koje ste postavili pred sebe, uzmite olovku i papir i zapišite ih. Tako ćete izbeći nesanicu zbog previše stvari na pameti.

Provode kvalitetno vreme u krugu porodice ili prijatelja

Psiholozi tvrde da ništa ne smiruje kao provođenje vremena s dragim ljudima ili čak kućnim ljubimcem pre spavanja. Osim toga, ionako većina nas tokom dana živi užurbanim ritmom pa je ovo odlična prilika da se posvetite jedni drugima.

Ostatak teksta pročitajte na sledećoj strani...