Ukoliko ste se uželeli dobrih starih romantičnih komedija gde je sve slatko, ružičasto, duhovito, gde će glavna junakinja na kraju filma dočekati svog princa na belom konju ili možda shvatiti da je ona sama sebi srodna duša, preporučujemo vam tri odlična predlogakoje je zaista šteta propustiti. 

To All the Boys I’ve Loved Before (2018)

Jedno od najuspešnijih dela u Netflixovoj produkciji 2018. godine, ovaj rom-kom podseća na voljene filmove Džona Hjuza iz 80-ih. Srednjoškolka Lara piše tajna pisma svakom dečku u koga se zaljubila još od osnovne škole, zatim ih sakrije, bez namere da ih ikada zaista pošalje. Drama počinje kada nepoznata osoba preuzme na sebe da dostavi pisma, zbog čega Lara počinje sebe da uvlači u školske spletke i porodične drame. 

How to Be Single (2016)

Ovaj film prati avanture četiri žene u raznim fazama života, snalazeći se u današnjem poslovnom i ljubavnom svetu. Svaka milenijalska devojka može da se poveže sa ovom urnebesnom komedijom koja poručuje da treba pratiti sebe pre svega, iako to nekad nije komforan osećaj. 

Crazy Rich Asians (2018)

Ovo je prva romantična komedija koja je posle zlatnog doba ovog žanra postigla 238 miliona na blagajnama! Zasnovana po knjizi istog imena, pratimo Rejčel Ču i njenog dečka Nika iz Njujorka, koji planiraju da prvi put posete Singapur kako bi Rejčel upoznala njegovu porodicu. Iznenađenje nastaje kada otkriva da je njen dečko zapravo naslednik jedne od najbogatijih porodica u Singapuru i da postati deo porodice neće biti tako lako kako je zamislila.