Stres, živciranje i žurba izostaće iz vaše jutarnje rutine onog trenutka kada odlučite da se probudite ranije kako biste sve stigle i jutro iskoristili za najbolje moguće stvari. Sledeće tri stvari trebali biste da usvojite i ponavljate baš svaki dan. 

Osmislite jelovnik

Kako ne biste posezali za nezdravim čokoladicama i lošom hranom, napravite spisak jela za taj dani, a pripremite i zdrave grickalice poput orašastih plodova koje ćete imati pri ruci u razdobljima između većih obroka.

Radite nešto što volite

Svako jutro odvojite 20 do 30 minuta za neki hobi koji vam predstavlja zadovoljstvo. Šta god to bilo, učenje stranog jezika, trening ili pevanje - važno je dan zašpćeti sa nečim što vas puni pozitivnom energijom. 

Napravite raspored za taj dan 

Uz doručak ili kafu prođite kroz sve obaveze za taj dan i upišite u planer dogovore na koje biste mogli da zaboravite. Okvirno isplanirajte i ostatak nedelje koji ćete iz dana u dan polako nadopunjavati i rešavati na najbolji mogući način. Ovim postupkom bićete opuštene jer ćete imati sve obaveze pred sobom bez razmišljanja šta treba da uradite sledeće, a uveče ćete biti zadovoljne i ispunjene nakon što vidite koliko vam je dan bio produktivan