Imamo čak dve vesti iz domena tehnologije koje će vas zasigurno obradovati. Prva se odnosi na dugoočekivanu opciju brisanja (greškom) poslanih poruka, a koja je sada konačno implementirana u Facebook Messenger, za koji verujemo da koristite svakodnevno.

Naime, kako poručuju iz Fejsbuka, opcija je službeno dostupna za sve korisnike web-verzije i na poslednjim verzijama aplikacija za Android i iOS operativni sistem. Mogućnost brisanja poruke dostupna je i u dopisivanju s jednom osobom i u grupnom dopisivanju, a nakon izbrisane poruke ostaće obaveštenje o njenom brisanju. Samo brisanje je prilično jednostavno.

Dovoljno je dodirnuti prstom poruku koju ste poslali i, osim mogućnosti ostavljanja reakcije smajlićima, pojaviće se i opcije za kopiranje i prosleđivanje poruke, kao i opcija "ukloni".

Druga vest koja bi vas mogla zanimati, posebno ako u online komunikaciji redovno koristite emotikone, jeste ta da sada stiže gomila novih. U pitanju je čak njih 230 s naglaskom na inkluzivnost, što znači da ćemo uskoro imati simbole za gluve, slepe i nepokretne osobe, uz naravno, mogućnost dodatnog biranja boje kože i pola.

Osim toga, biće tu još i novih životinjskih simbola, onih iz kategorije hrane, ali i ostalog. Nadogradnja s novim emotikonima se očekuje 5. marta, nakon čega će iste preuzeti i operativni sistemi svih mobilnih uređaja na tržištu. 

Izvor: Buro247