Danas kada su svi društvenim mrežama, nije neobično i da prijateljstva niču online, razviju se i tek onda dobiju epilog u oggline svetu. Međutim, koliko kod bilo lako sklopiti prjateljstvo na ovaj način, ona prava u n realnom životu su i dalje (srećom) nezamenljiva. 

„Možda ćete znati šta je vaša Instagram bff imala za ručak, ali ona neće saznati da ste se osećali loše danas tokom posla, jer niste postovali o tome.“, objašnjava Andrea Bonior, autorka knige „Frienship fix“.

„Socijalne platforme čine prijateljstva jednostavnijim, ali ljudi nemaju pravu percepciju koliko su u stvari bliski sa nekim, “ tvrdi istraživač prijateljskih veza Mirijam Kirmajer .

„Ako ste postovali nešto jer se osećate loše i nadate se pozivu ili rečima utehe svoje virtualne bff, teško da ćete to i dobiti. Uglavnom će se sve svesti na tužan emodži kao znak saosećanja“, iskrena je Kirmajereva i dodaje. 

„Nije da online prijateljstva nikada ne mogu prerasti u prava, ali za tako nešto je potrebno provesti određen period zajedno u stvarnosti“. 

Ima dosta pitanja i nerazjašnjejih situacija oko toga da li su naša virtualna prijateljstva prava samo sa tom razlikom što nemamo mnogo fizičkog kontakta i uspomena.

3 Instagram aplikacije koje koriste najpopularnije influenserke  

Na sledećoj strani vas čeka kviz koji će vam pomoći  da saznate da li je vaša nova Insta drugarica samo folover sa sličnim interesovanjima, ili buduća BFF.