Pretvorite svoju želju u odluku

Koliko god maštali o određenoj situaciji, sve dok je ne pretvorite u čvrstu odluku teško da će naći svoj put do ostvarenja. Želja da promenite posao neka bude vaša ovogodišnja obaveza i nemojte posustajati dok ona ne postane stvarnost i pošaljete bivšim šefovima razglednicu sa savršenog novog radnog okruženja ili vizitkartu svoje nove firme. 

Postavite realne ciljeve i rok njihovog izvršenja

Maštanje o čarobnom putu na Mars jeste inspirativno, a trenutno i neizvodljivo, kao i to da postanete milioner do sledeće godine. Zato se koncentrišite na ono što zaista možete  da ostvarite i što će vas učiniti ponosnim i zadovoljnim. Naravno, uvek se možete prijaviti u NASA-u ili odigrati loto listić i nadati se najboljem rezultatu, ali do tada radite na onim dostupnim ciljevima. 

Radite na sebi svaki dan (dobro, ne mora baš svaki)

Vikendom priuštite sebi trenutke zadovoljstva, a na dnevnom nivou sigurno možete da radite neke sitnice koje će vas unaprediti u svakom smislu. Jedno istraživanje pokazalo je da je i 4 minuta vežbanja dnevno dovoljno da se zategnete i ostanete u formi, ako je jedna od vaših želja zgodnije telo. Zato, nema izgovora i lažnih obećanja, jer i sitnim koracima može se stići do cilja (setite se priče o kornjači i zecu). 

Tekst: Spomenka Marić