O nekim filmovima razmišlja se dugo. Druge možete da pogledate jednom i da odmah na njih zaboravite. A opet, postoje ti filmovi koji kao da su pravljeni za žene – da ih podstaknu, motivišu, pokrenu.

Predstavljamo vam neke od najupečatljivijih filmova, koji, ako se pogledaju u određenom životnom razdoblju, u „pravo vreme“, mogu da prenesu ideju i da se ona razvija dalje, da promene mišljenje, pa čak i da promene život.

"Osmeh Mona Lize" / Mona Lisa Smile (2003)

Ovaj film će vas naučiti vrednostima dostojanstva, hrabrosti i svrhe. Ali to nije najvažnija stvar o filmu; pokazuje koliko je bitno misliti svojom glavom i donositi sam odluke. Zahvaljujući odličnoj glumačkoj postavi, ovaj film nije još jedna „limunadica“, već ostvarenje čije se scene pamte.

"Devojka od milion dolara" / Million Dollar Baby (2004)

Ovaj film će vas potpuno osvojiti, a najviše zbog toga što beskompromisno prikazuje stvarnost. Pokazuje pravu ozbiljnost i surovost života baš takvu kakva jeste. Ponekad život ili svet daje izazove sa kojima samo odlučni, neustrašivi i motivisani pojedinci mogu da se suoče. Režiser Klint Istvud uspeva da prikaže sve nijanse u takvim situacijama, dok glumci zaista žive i dišu svoje uloge.

Koji su to još filmovi koji će vas motivisati, pročitajte OVDE.