Sigurno ste više od nekoliko puta čuli kako su dvadesete najlepši životni period i kako upravo tada treba isprobati sve; slediti snove, testirati granice i živeti punim plućima.

Iako sve od navedenog zaista i jeste tako, postoje određene navike za koje smo sigurni da se u ovom trenutku čine nevažnima ali kasnije mogu biti uzrok različitih problema koje nikako ne želimo. Dvadesete su super, otkačene i nepredvidljive i bez razmišljanja treba da ih proživite baš onako kako želite. Ipak, postoji nekoliko elemenata na koje biste trebali da pripazite da bi vam kasnije život bio lakši i lagodniji. 

Ljubav i emocije

Prve ljubavi ste verovatno preboleli u srednjoj školi pa je u dvadesetima vreme i za prve prave veze. Pojam prave veze podrazumeva odnos u kojem ima nešto više od običnog sviđanja i strasti, to je odnos koji osim zezanja i zabave stvara probleme, one manje i veće. Iako mislimo kako smo zreli, u ovim godinama još uvek nemamo dovoljno iskustva pa se previše dajemo, grizemo i bojimo se da izađemo iz odnosa koji su toksični i ne čine nam dobro. Takva vrsta odnosa nikada nije dobra niti poželjna, a pogotovo ne u godinama kada se još uvek formiramo kao osoba.

Ovo su godine kada se iz veza treba učiti kako se boriti za sebe, jasno govoriti i zauzeti se za ono što pozitivno utiče na naše emocije bez straha od gubitka. Ako u ranim dvadesetim ipak pronađete svoju osobu, i u ovom odnosu takođe imate šta da učite i gradite; međusobno poštovanje i pravo na slobodu. jer jednom kada osnujete porodicu i dobijete decu, sloboda ne prestaje već se drastično menja. Zaključak:Iskoristite najbolje godine ali se ne opterećujte posledicama.

Nastavak na sledećoj strani...