Jedan od najpoznatijih neutralizatora negativne energije u domu svakako su bujne zelene biljke. Dakle, prema drevnim verovanjima postoji cveće koje u dom privlače energiju blagostanja i bogatstva

Prema feng-šuiju, prisustvo takozvane „biljke novca“ u prostoriji pozitivno utiče na radne sposobnosti, na posao i vlasniku donosi bolju zaradu.

Otkrivamo 4 najpoznatije biljke koje privlače novac… 

Krasula (Crassula ovata)

Krasula je definitivno najpoznatija i najraširenija biljka koja donosi novac. Naziv je dobila po listovima ovalnog oblika koji podsećaju na kovanicu novca. Može dostići visinu do 3m, premda su takvi primjerci nešto rjeđi. Krasula cvijeta tokom zime pa sve do proljeća i to sitnim bijelim cvetovima. Kao većina sukulenata, zahteva zimsko mirovanje kada biljku treba zalivati sa što manje vode, 1-2 puta tokom cele zime. Idealna temperatura za njeno čuvanje je oko 10 stepeni. Možete je držati i u stanu na toplom, ali onda treba da je zalivate češće. 

Rečna pahira (Pachira Aquatica)

Ova biljka naziva se još i drvo novca. Zbog atraktivnog izgleda i verovanja da donosi sreću i novac u dom, pahira je odnedavno postala vrlo popularna biljka za uzgoj u kućnim uslovima. Pahiru je lako održavati, voli svetla mesta, ali ne sme biti izložena direktnom suncu. Idealna letnja sobna temperatura je od 16– 24 stepeni, dok zimi traži minimalnu temperatura do 14. Zalivajte je ustajalom vodom, a zimi vrlo retko.

Flower project: Kako da napravite uskrasnu kutiju s lalama  

Nastavak na sledećoj strani...