Ako ste ikada gledali popularnu seriju Tračara“ dobro znate ko je i čime se bavio Den Hamfri. Iako je njegova uloga u teen seriji bila daleko bezazlenija, ovih dana priča se o novoj Netfliksovoj serija zbog koje razmišljamo da li je pametno šerovanje svih lepih momenata iz života. 

Koliko puta ste se uhvatili sebe da nakon što nekoga po prvi put upoznate, potražite njegove profile na društvenim mrežama i zaključite na kakva mesta izlazi, kakvu muziku sluša, da li je singl, ili ima dugogodišnju devojku koju ne želi baš da pokaže svuda.

„Guglanje“ osoba postalo je deo naše svakodnevice i retko kad će vas prijateljica pogledati čudno ako odlučite da pronađete Instagram profil onog zgodnog dečka kojeg ste veče pre upoznali u gradu, ili na nekom poslovnom sastanku...

Da se ne zavaravamo, istu stvar rade i muškarci i ovo je postalo sasvim uobičajeno jer zašto ne iskoristiti ono što nam današnja tehnologija nudi? Ali šta biste učinili kad biste saznali kako je neko koga ste jednom sreli odlučio da pronđe više od vašeg virtualnog profila pa je o vama saznao baš sve, od kućne adrese i broja telefona do mesta gde radite, pijete jutarnju kavu, imena prijatelja s kojima se družite?

Upravo je to premisa nove serije „You“ u čijoj je glavnoj ulozi Pen Badžli kao misteriozni vlasnik knjižare i veliki ljubitelj svetske književnosti. Prema bilo kojoj listi vrlina, Joe Goldberg pogađa baš svaku kućicu, ali on zapravo krije mnogo više tajni nego što golo oko može isprva da otkrije.

Serijski ubica s osmehom anđela čiji je životni cilj sveden na potragu za pravom ljubavi savršen je primer današnjeg društva koje je zaboravilo na bilo kakve granice privatnosti. Naime, nameće se intrigantno pitanje moralnosti glavnog lika koji, jasno, boluje od nekoliko psihičkih poremećaja, ali u jednom trenutku tokom gledanja serije, verujte nam, biće vam ga žao.

Serija, koju najvjerojatnije očekuje i druga sezona, pogledali smo u jednom dahu i, iako postoji niz detalja koje još mogu poboljšati te razraditi, ne možemo se oteti utisku da je You zanimljiva tema o kojem bi mogli raspravljati još satima.

Da li se radi o naivnoj potrazi jednog čoveka u savremenom svetu za najiskrenijom formom ljubavi ili je u pitanju pojedinac s nizom mentalnih problema i jesmo li i mi kao društvo krivi za pomeranja granica normale tek je nekoliko pitanja koja se nameću. Ne preostaje ništa drugo nego da pogledate seriju i dobro razmisliti o savremenim dejtovima i ljudskim odnosima. 

Izvor: fashion.hr