Hladno vreme, kraći dani i poslednji mesec u godini nisu izgovor da ne radite ništa i jednostavno čekate zimsku idilu. Baš naprotiv! Vreme koje morate da provedete u svom toplom kutku iskoristite da aktivirate ponovo svoju kreativnu crtu. Ako vam je do sada dekorisanje enterijera za praznike bio najveći vid umetnosti, drago nam je što ćemo vas upoznati sa još jednom veštinom.

DIY projekti nisu tu samo da bi Pinterest učinili najslađim mestom na svetu ili da zavidimo svim onim magičnim osobama koje od plastične flaše naprave pravo malo umetničko delo. To je nešto što možemo svi savladati ukoliko pokušamo da pronađemo svoje skrivene talente i bez straha od neuspeha pustimo da nas povedu.

Za početak, ulepšajte svoj životni prostor tako što ćete napraviti mirišljavu sveću koja ne samo da vam može poslužiti kao romantičan dodatak ili afrodizijak, nego i vrlo koristan detalj (zamislite nestane struja, a prvi put ste ga pozvali kod sebe). Potrebni materijali za ovaj mali „uradi sama“ možete vrlo brzo i lako nabaviti, a onda magija može da počne. 

Korak 1: Pripremite jednu veliku sveću, tračicu sa čipkom, lepak, štapiće cimeta i neke dodatne detalje za dekoraciju (šišarka, cvetići, pahuljice).

Korak 2: Zalepite štapiće cimeta za sveću. Sačekajte da se lepak osuši, a potom počnite da odvijate čipkanu traku.

Korak 3: Ostavite da odstoji neko vreme, dok se sve lepo ne zalepi i na kraju dodajte šišarku i još neki dekorativni detalj koji ste odabrali.

Korak 4: Vaša aromatična sveća je gotova i spremna da vam obogati čitav prostor toplim mirisom cimeta.

Ideja: Čikanu traku možete zameniti kanapom ili nekom drugom tkaninom po izboru.