U nastavku donosimo spisak uloga koje je trebalo da igraju potpuno drugi glumci i ne možemo da se pitatamo da li bi sledeća ostvarenja bila toliko popularna da su oni zaista prihvatili sledeće likove i filmove. 

La la lend

Hteli su: Ema Votson

Dobili su: Ema Stoun

Zašto? Pošto je u to vreme pohađala časove jahanja u Velikoj Britaniji zbog snimanja filma „Lepotica i zver“, Ema Votson navodno je zahtevala da se probe za „La La Land“, umesto u L. A.-u, održe u Londonu. Spojler: nisu joj udovoljili.

Šta je bilo posle? Rajan Gosling zamalo je postao Zver iz Diznijevog klasika, ali na kraju je ipak odlučio da prihvati ulogu u filmu „La La Land“ sa svojom nekadašnjom ljubavi Emom Stoun. Bila je to vrlo mudra odluka, zar ne?

Forest Gamp

Hteli su: Džon Travolta

Dobili su: Tom Henks

Zašto? Džon je navodno bio prvi izbor za ulogu Foresta Gampa, ali ju je odbio zbog uloge u filmu „Petparačke priče“. Sad već kultna uloga kriminalca Vinsenta Vege definitivno mu je oživela karijeru, ali uloga Foresta Gampa je glumcu Tomu Henksu donela Oskara. On je ipak malo bolje „prošao“.

Šta je bilo posle? Pet godina kasnije, Džon je odbio glavnu ulogu Pola Edžkomba u filmu „Zelena milja“, filmskoj adaptaciji knjige Stivena Kinga - još jednom projektu koji je Tom Henks prihvatio. Čekajte malo... Ove situacije se ponavljaju?

Titanik

Hteli su: Gvinet Paltrou

Dobili su: Kejt Vinslet

Zašto? Kad je Gvinet odbila film, Kejt je zahtevala da i ona bude pozvana na audiciju, poslavši reditelju Džejmsu Kameronu ružu s porukom „From your Rose“ (od vaše ruže, a Rose je ime glavne junakinje „Titanika“).

Šta je bilo posle? Sledeće godine Kejt Vinslet odbila je ulogu Viole iz filma „Zaljubljeni Šekspir“, koju je prihvatila njena kolegica Gvinet Paltrou... i ta daam, osvojila je Oskara!

Američki psiho

Hteli su: Leonardo Dikaprio

Dobili su: Kristijan Bejl

Zašto? Filmska kompanija Lionsgate objavila je da će Leo glumiti serijskog ubicu Patrika Bejtmana, ali pošto je on odustao zbog nesuglasica, Kristijan (koji je bio prvi izbor rediteljke Meri Hajron) je dobio ulogu.

Šta je bilo posle? Kristijan je postao „Američki psiho“ od koga se svima ledila krv u žilama, a onda spustio sekiru, navukao kostim Betmena i postao čovek - slepi miš.

Otkačena plavuša

Hteli su: Sara Mišel Geler

Dobili su: Ališa Silverston

Zašto? Sara Mišel Geler propustila je šansu da nosi kultni karirani žuti kompletić u filmu „Otkačena plavuša“ jer je u to vreme glumila u seriji „Sva moja deca“ pa je ulogu Šer dobila Ališa Silverston.

Šta je bilo posle? Zahvaljujući uspehu filma „Otkačena plavuša“, tada 19-godišnja Ališa potpisala je ugovor sa kompanijom Columbia TriStar težak 10 miliona dolara i dobila ulogu Batgirl u gilmu „Betman i Robin“ sa Džordžom Klunijem.

Divne kosti

Hteli su: Rajan Gosling

Dobili su: Mark Volberg

Zašto? Pošto je dobio ulogu utučenog oca, Rajan se na setu pojavio 15 kilograma teži, sa ogromnom bradom, što je reditelju Piteru Džeksonu bilo dovoljno da mu otkaže saradnju.

Šta je bilo posle? Nakon što ga je zamenio Mark Volberg, film je bio nominovan za gomilu nagrada, a siroti Rajan morao je da čeka tri godine da ponovno snimi hit, „Tužna veza“ iz 2010. godine.