Iako sumnjamo da će nam ikada dosaditi bezvremenski hitovi poput "Sam u kući" (naravno, samo prva tri dela) i "Zapravo ljubav", vreme je da pružimo priliku i nekim drugim, pomalo zanemarenim božićnim filmovima.

U nastavku smo izdvojili 10 prazničnih filmova koje još niste pogledali, barem ne sve od njih, a zaista biste trebalo da im pružite priliku ako vam je to omiljeni filmski žanr:

Opasne mame (A Bad Moms Christmas)

Ako su vas zabavile sve nevolje s kojima su se suočile opasne mame u istoimenom prvom delu filma, pogledajte kako se nose sa stresom koji donose božićni praznici i ponovo se nasmejte do suza.

Kolo sreće (Trading places)

Klasična priča o zameni života između bogataša i siromaha koja nikad neće zastareti u filmu koji je sve to započeo i koji je, bez razloga, uglavnom zanemaren na ovakvim listama iako verujemo da će se mnogi od vas složiti da je klasik.

Dug put do dna (A Long Way Down)

Ako su vam dosadile sladunjave božićne komedije, ovaj film donosi dozu dobrog starog crnog humora, ali istovremeno ne kvari praznično raspoloženje.

Ljupka, još uvek (Lovely, Still)

Dozu drame donosi prekrasna ljubavna priča o dvoje ljudi u zrelim godinama koja se odvija, pogađate, na Božić!

Čovek koji je izmislio Božić (The Man Who Invented Christmas)

Malo drugačija priča o književniku Čarlsu Dikensu koji pokušava da napiše najbolju božićnu priču i tako spasi svoju lošu finansijsku situaciju, ali to mu baš i ne polazi za rukom pa pomoć traži od svojih izmišljenih književnih likova.

Polarni Ekspres (The Polar Exspress)

Nešto za sve vas u kojima još uvek čuči ono malo dete koje obožava da gleda crtaće. Ova animirana priča o dečaku koji počinje da sumnja u Deda Mraza oduševiće sve uzraste i probuditi vam nadu u božićna čuda.

Četiri Božića (Four Christmases)

Smešna priča o parovima koji pokušavajući da iznegnu praznično ludilo, upadaju u razne nevolje samo da bi shvatili da je nemoguće preskočiti Božić.

Blesavi 3D Božić Harolda i Kumara (A Very Harold & Kumar 3D Christmas)

Za sve vas koji volite da opustite mozak dok gledate filmove pobrinuće se ovaj poznati urnebesni dvojac i to u prazničnom izdanju.

Tatica se vratio 2 (Daddy's Home 2)

Ako ste gledali prvi deo i svideo vam se, obavezno tokom ovih praznika pogledajte i poznate "tatice" Vila Ferrela i Marka Vahlberga u prazničnom nastavku koji takođe jamči ogromnu količinu smeha. 

Najluđi Božić (Christmas Vacation)

Za kraj, jedan klasik koji ili obožavate ili mrzite, zavisno od osećanja koje gajite prema Čeviju Čejsu i njegovoj vrsti humora. Ali koji god da ste tim, ovu porodičnnz komediju bi trebalo da pogledate bar jednom u životu.

Izvor: Index Rouge