Ako mislite da se s darom fotogeničnosti morate roditi - grešite. Svako može izgledati dobro na fotografijama, važne su samo poza i priprema. Možda se ne osećate najugodnije kada vas neko fotka pa se ne možete opustiti da se spontano nasmejete, a da to ne izgleda čudno i ukočeno. Zato postoje trikovi s kojima ćete "lažirati" savršen osmeh, a niko neće znati da ste se potrudili i da to nije vaš prirodni osmeh.

Nasmejte se očima

Opustite lice, zatim počnite da širite usne u osmeh, a zatim malo zažmurite kako bi vam i oči učestvovale u osmehu.

A post shared by Romee Strijd (@romeestrijd) on Jun 26, 2018 at 12:37pm PDT

Nasmejte se naglas

Možda vam u tom trenutku ništa nije smešno, međutim ako samo proizvedete "ha-ha" zvuk i pokušate da se glasno nasmejete kao da oponašate svoj smeh, automatski će se pojaviti vaš prirodni, široki osmeh koji će biti fokus fotografije.

A post shared by Jodes • Youtuber (@just_jodes) on Jul 18, 2018 at 10:30am PDT

Napravite lažni face lifting

Pokušajte da se ponašate kao da vam neko zateže lice ili da želite lagano da napućite usne, zatim podignite obrve i jagodice obraza, a glavni fokus stavite na nos koji mora ostati opušten kako ne biste automatski počeli da širite nosnice.

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara) on Jul 16, 2018 at 11:07am PDT

Spustite glavu i zatvorite oči pre fotkanja

Nekoliko trenutaka pre fotografisanja spustite glavu tako da vam kosa pada preko lica i zatvorite oči. Trenutak pre fotografije zamahnite glavom i otvorite oči, a usne raširite u veliki osmeh.

Izvor: index.hr