Da li ste u svom okruženju upoznali osobu koja nije odgledala bar jednu epizodu čuvene serije čiji su glavni akteri Keri, Samanta, Šarlot i Miranda? Mi nismo!

Dogodovštine junakinja koje smo gledale u 94 epizode "Seks i grad" izazvale su veliku pažnju posebno pripadnica nežnijeg pola, a interesovanje za kultnom serijom ne prestaje ni 20 godina kasnije. Ova četvorka je i dalje ubedljivo najomiljenija ženska tv "banda", piše sajt Elle

Iako su prošle dve decenije i serija je doživela i filmske nastavke, sada sa izvesne distance pitamo se, koliko su dogodovštine glavnih junakinja i dalje aktuelne?

Podsetimo se, serija se bavila socijalnim temama i u fokusu je imala položaj žena u njihovim tridesetim godinama života. Kultni status obezbedile su joj sigurno pohvale koje je serija dobila zbog otvorenih priča o seksu, dok je najčešće kritikovana zbog sebičnosti glavnih likova koji su okrenuti samo sebi i pomalo nerealne slike o životu singl cura u Njujorku.  

U mnogim situacijama kroz koje su prolazile glavne junakinje identifikuju se i današnje generacije: konstantna potraga za gospodinom Pravim, strastveno interesovanja za modu, opstanak u poslu, ljubavni problemi, odgajanje dece ...

Zato ne treba da nas čudi što reprize ove serije imaju odličan rejting, a u nastavku vas podsećamo na neke od čuvenih scena.