Ako ste ikad sedili u društvu koje oduševljeno komentariše najnoviju epizodu serije čiju prvu sezonu vi niste ni počeli da gledate, znate koliko to može biti frustrirajuće...

Zato smo pripremili listu top 7 serija o kojima svi trenutno pričaju, bilo da je to zbog poznatih holivudskih zvezda u glavnim ulogama, kontraverznih tema na koje se bez straha fokusiraju ili originalnih, neočekivanih, zabavnih i ponekad jezivih zapleta koji vrebaju iz svake nove epizode.

1. Zapadni svet II (Westworld II)

Serija je urađena po istoimenom filmu iz 1973. godine, Radnja čitave serije odigrava se u svetu nazvanom "Zapadni svet", zabavnom parku napravljenom po divljem zapadu i naseljenim sa android domaćinima. Zapadni svet ugošćava i ljude koji su platili ogromu sumu novca kako bi bili na mestu u kom mogu da rade šta god oni poželeli, bez straha da će ih neko od domaćina ubiti.Ovu intrigantnu, provokativnu naučno-fantastičnu avanturu o robotima kaubojima potpisuju Lisa Džoj i Džonatan Nolan.

2. Sluškinjina priča II (The Handmaid's Tale II)

Adaptacija novele Margaret Atvud, „Sluškinjina priča“ je priča o životu u distopiji Gileada, totalitalrnom društvu u nekadašnjim Sjedinjenim Državama. Gileadom, suočenim sa ekološkom katastrofom i naglim smanjenjem nataliteta, vlada fundamentalizam i militarizam koji želi da „vrati tradicionalne vrednosti“. Kao jedna od nekoliko preostalih plodnih žena, Fredova (Elizabet Mos) je Sluškinja u Komandantovom domaćinstvu i deo je kaste žena primoranih na seksualno ropstvo, što je poslednji očajnički pokušaj da se obnovi populacija. Emijem nagrađena drama vraća se drugom sezonom koju karakteriše trudnoća Fredove i njena istrajna borba za oslobođenje svog budućeg deteta od distopijskih užasa Gileada. „Gilead je u vama“, omiljena je rečenica tetke Lidije. U drugoj sezoni, Fredova i svi naši likovi će se boriti protiv ove mračne istine – ili će joj se predati.

3. Kripton (Krypton)

Šta bi bilo da Supermen nije ni postojao? Radnja serije je smeštena u vreme pre nego što je uništena Supermenova rodna planeta i prati Seg-Ela (Kameron Kaf), dedu legendarnog Čoveka od čelika, pred kojim se nalazi pitanje života ili smrti – da li da spasi rodnu planetu ili da dozvoli da bude uništena da bi se ispunila sudbina njegovog budućeg unuka? Vođe Kriptona nisu složne, porodica El je prognana i Seg mora da povrati porodičnu čast i zaštiti svoje voljene dok mu se suprotstavljaju poznati likovi iz stripova DC, Brejnijak i Zemljanin Adam Strejndž, putnik kroz vreme.

4. Milijarde III (Billions III)

Dobitnici Emija i Zlatnog globusa, Pol Džijamati i Dejmijan Luis, glume u ovoj zamršenoj drami o ulozi politike u svetu njujorških visokih finansija. Putevi promućurnog i prepredenog državnog tužioca, Čaka Roudsa (Džijamati), i izvanrednog i ambicioznog magnata hedž fondova, Bobija Eksa Ekselroda (Luis), uskoro će se ukrstiti, a svaki od njih koristi svu svoju pamet, moć i uticaj da nadmudri onog drugog. U ovoj provokativnoj seriji, ulozi se mere milijardama.

5. Silicijska dolina V (Silicon Valley V)

U visokotehnološkoj zlatnoj groznici u savremenoj Silicijumskoj dolini, ljudi s najvećim izgledima za uspeh najmanje su sposobni da ga i postignu. Majk Džadž („Kancelarijski prostor“, „Bivis i Bathed“) uvodi gledaoce u svet tehnoloških dostignuća – i društveno nesnađenih autsajdera koji pokušavaju da iskoriste njegov unosni potencijal.

6. Sirena (Siren)

Desetodelna drama „Sirena“ vodi nas u Bristol Kouv, obalski gradić poznat po legendi da je nekad bio dom sirena. Kad dolazak tajanstvene devojke potvrdi da je to istina, sukob između čoveka i mora dobija vrlo zlokoban obrt dok se te grabljivice vraćaju da povrate svoje pravo na okean. Aleks Rou tumači lik Bena, bistrog pomorskog biologa kog privlači Rin, tajanstvena i čudna nova devojka sa dubokim mračnim tajnama, a koju igra Elin Pauel. Fola Evans-Akingbola glumi Medi, Benovu koleginicu, i izuzetno je sumnjičava prema Rin. Ijan Verdan glumi Zandera, ribara u potrazi za istinom, a Rina Oven je Helen, ekscentrična meštanka koja o sirenama zna više nego što želi da pokaže.

7. Trust

Serija „Trust“ je priča o Džonu Polu Getiju III, nasledniku naftnog bogatstva. Godine 1973. u Rimu, mafija je otela mladog Getija i zatražila milionsku otkupninu za njega. Pa koja to bogata porodica ne bi platila da im se vrati njen voljeni član? „Trust“ prikazuje mladićeve muke koje je pretrpeo dok je bio u rukama otmičara, koji ne shvataju zašto niko ne želi njihovog zarobljenika. Italijanska policija misli da je reč o neslanoj šali i odbija da istražuje slučaj.