Zabranjene ljubavi su oduvek bile tema mnogih umetničkih ostvarenja, a filmovi ne zaostaju u prikazima istih. Tako smo svedočili različitim zabranjenim ljubavima koje su prikazane na velikom platnu, od kojih su neke svoju inspiraciju crpele iz književnih klasika, a neke su se po prvi put prikazale upravo na filmovima. Za neke od njih smo navijali i teško prihvatali što se na kraju nisu završile hepi endom, kao što je slučaj ljubavi između Rouz i Džeka u bezvremenskom "Titaniku".

Neke ljubavi nam nisu bile jasne i čini se kako ih nikada nećemo razumeti - tu se naravno misli na ljubav koja je prikazana u "Loliti", filmu koji je nastao prema hvaljenom romanu Vladimira Nabokova. U svakom slučaju, one su takve da nas nikada ne ostavljaju bez jakog utiska, stava i određene doze emotivne involviranosti i često se dogodi da upravo takvu vrstu filmova možemo da gledamo po nekoliko puta.

Mi vam u nastavku donosimo one filmove koji su nam se zauvek urezali u pamćenje i koje biste uskoro trebali ponovo da pogledate:

# Lolita 1997.

# Engleski pacijent 1996.

# Fabtom iz opere 2004.

# Titanik 1997.

# Dečaci ne plaču 1999.

# Planina Broukbek 2005.

# Diplomac 1967.

Izvor: buro247.hr